Ulrik Svensson er ny koncernfinansdirektør i Lufthansa. (Foto: Hexagon)

Svensker bliver ny koncerndirektør hos Lufthansa

Den 55-årige Ulrik Svensson bliver ny koncernfinansdirektør hos Lufthansa. Med i bagagen er der erfaring fra et flyselskab samt bestyrelsesarbejde i en lufthavn.

I begyndelsen af juni måned meddelte Lufthansa overraskende, at selskabets koncernfinansdirektør Simone Menne ville forlade selskabet efter samlet 15 år i forskellige stillinger i den tyske luftfartskoncern.

I fredags blev afløseren så udpeget. Det bliver den 55-årige svensker Ulrik Svensson, der 1. januar 2017 indtræder på den vigtige post i koncernledelsen. I den mellemliggende periode vil koncernchef Carsten Sphor overtage ansvaret for koncernens finanser udover sit daglige virke som øverste chef for den største luftfartskoncern i Europa målt på omsætning.

“Vi er glade for at have sikret os Ulrik Svensson til denne stilling,” siger Wolfgang Mayrhuber , der er formand for bestyrelsen i Deutsche Lufthansa AG. ” Ulrik Svensson kommer med yderligere viden om vores branche og har tidligere erfaring som CFO i et flyselskab og har også været med til som administrerende direktør succesrigt at lede og videreudvikle en international koncern af børsnoterede selskaber indenfor en række områder. Med sin brede internationale erfaring , hans dokumenterede ekspertise indenfor luftfart samt hans personlighed, vil han styrke vores koncernledelsesgruppe.”

Erfaring fra Swiss og Zürich Lufthavn
Ulrik Svensson er i øjeblikket koncernchef i den Stockholm-baserede investeringsvirksomhed Melker Schörling AB, der ejer betydelige aktieposter i virksomheder som Hexagon, AAK (fusion mellem Karlshamn og Aarhus Oliefabrik, red.), Assa Abloy, Hexpol, Securitas samt Loomis. Ulrik Svensson sidder i bestyrelsen i fem af disse seks virksomheder, ligesom han også har en bestyrelsespost i Flughafen Zürich AG. Luftfartserfaringen kommer endvidere fra tre års virke som finansdirektør i Swiss International Air Lines fra 2003 til 2006. Det skete næsten samtidig med, at Lufthansa i perioden fra 2005 til 2007 gradvist overtog det schweiziske flyselskab.

Den kommende koncernfinansdirektør har solid international erfaring og finansiel ekspertise. Fra 1992 til 2000 var han beskæftiget i ledende stillinger i de to relaterede telekommunikationsvirksomheder Millicom og Société Européeenne de Communication S.A. med base i Luxembourg. Fra 2002 til 2003 var Ulrik Svensson yderligere finansdirektør i kontorforsyningsvirksomheden Esselte.

“Ulrik Svensson er en anerkendt finansiel ekspert, der kan trække på mange års erfaring med de internationale kapitalmarkeder, ” tilføjer Carsten Spohr, der er koncernchef for Deutsche Lufthansa AG . “Vi kommer til at arbejde sammen med ham i vores koncernledelsesgruppe for at sikre, at Lufthansa-gruppen fortsat vil være en af verdens økonomisk sundeste luftfartskoncerner. Og det ser jeg frem til at gøre.”

Ulrik Svensson bliver ikke den eneste skandinav, der er kommet til tops i den tyske luftfartskoncern. Den tidligere vicekoncernchef i SAS, Vagn Sørensen, har i en årrække siddet i bestyrelsen for Lufthansa Cargo AG.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa fjerner 15 procent af cheferne

Han kan blive ny Lufthansa-boss

Flyselskabernes topchefer falder på stribe