Lotte Sandsgaard, ny administrerende direktør i Aarhus Airport. (Foto: Kirsten Adler)

Teknik- og miljøchef bliver ny lufthavnsdirektør

Den 45-årige Lotta Sandsgaard bliver den fjerde administrerende direktør i Aarhus Airport i løbet af blot få år. Hun kommer fra en stilling som teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune.

Den 1. april træder en ny direktør ind ad døren i Aarhus Airport. Det er ikke alene den fjerde direktør siden 2019, men det er samtidig den første kvinde, der tager plads i chefstolen i den østjyske lufthavn.

Navnet er Lotta Sandager, og hun overtager den 1. april stillingen som administrerende direktør efter Brian Worm, der blot fik et år i spidsen for Aarhus Airport.

Hos bestyrelsesformand Lars Dige Knudsen, der tiltrådte for blot otte måneder siden, er der glæde over at have fået løst direktørudfordringen.

”Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne mange faggrupper og interessenter i en kompleks virksomhed. Lotta kommer med et stærkt blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At hun samtidig har dyb indsigt i og en passioneret interesse for luftfart er en drømmesituation, vi ikke kunne have forudset.”

Passion for luftfart
Med dyb indsigt og passioneret interesse for luftfart henviser bestyrelsesformanden til det faktum, at den 45-årige Lotta Sandager er passioneret fritidspilot. Her skal erfaringen fra en enmotoret Rockwell Commander 114b være en af kompetencerne, der sikrer, at den nye direktør kan realisere en vækststrategi, hvor passagertallet skal løftes fra 0,5 millioner i 2019 til 1,5 millioner inden udgangen af 2029.

Det er dog ledelseserfaring fra kommunalt regi, der fylder mest i CV’et hos den kommende lufthavnsdirektør. Lotta Sandsgaard er i dag beskæftiget i en stilling som teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune. Tidligere har hun blandt andet bestredet lederposter i Norddjurs Kommune som miljø- og kulturdirektør og chefposter på teknik- og miljøområdet i både Norddjurs Kommune og Herning Kommune.

Dertil har hun siden maj 2020 været bestyrelsesformand i Herning Lufthavn S/I, der primært bliver brugt til privatflyvning og skoleflyvning.

Fra gæst til direktør
Lotta Sandsgaard har selv mange gange benyttet Aarhus Airport i forbindelse med sine private flyveaktiviteter, og hun glæder sig da også til selv at kunne tage plads i lufthavnens direktørkontor.

“Servicen har altid været enestående i lufthavnen, uanset om jeg er kommet som gæst i terminalen eller som pilot på havnekontoret. Oplevelsen af høj kvalitet og varm service til alle, glæder jeg mig til at fastholde og udvikle sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Aarhus Airport,” siger Lotta Sandsgaard.

“Min passion for luftfart bliver en stor drivkraft i min nye rolle som CEO i Aarhus Airport. Men det er de ledelsesmæssige værktøjer og den teknik- og miljøerfaring, jeg har med i bagagen, der skal bidrage til at videreudvikle kulturen i lufthavnen og skabe et solidt fundament for vækst. Dertil vil jeg trække på mine mange års erfaring med at udvikle byer, infrastrukturanlæg og organisationer og samtidig sikre en smidig drift,” lyder det fra den kommende lufthavnsdirektør.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Airport skal atter have ny direktør

Aarhus Airport skifter igen direktør

Aarhus Lufthavn skal have ny direktør