Peer H. Kristensen, adm. direktør i Aarhus Lufthavn. (Foto: Anne Kring)

Aarhus Lufthavn skal have ny direktør

Peer H. Kristensen forlader Aarhus Lufthavn for at tiltræde en stilling som direktør for Destination Vesterhavet. Han afløses af 50-årige Nicolai Krøyer, der kommer fra en stilling som kommerciel chef hos Aarhus Havn.

Efter næsten to år som administrerende direktør i Aarhus Lufthavn forlader Peer H. Kristensen ved udgangen af marts den østjyske lufthavn til fordel for en stilling som direktør for Destination Vesterhavet.

Peer H. Kristensen overtog den 1. juni 2019 direktørstolen efter Peter Høgsberg, der havde stået i spidsen for lufthavnen siden 1. juli 2013.

I Aarhus Lufthavn har Peer H. Kristensen skulle indfri en ambitiøs vækstplan om at tredoble passagertallet i løbet af en periode på fem til seks år. Den plan er for nylig blevet justeret som følge af coronakrisen, og Aarhus Lufthavn sigter nu på at nå op på 1,5 millioner passagerer inden 2030.

“Peer H. Kristensen har på blændende vis styret lufthavnen ind på vækstkursen. Han er en skarp forretningsstrateg, som har identificeret lufthavnens udviklingspotentiale, knyttet strategiske partnerskaber og skabt massive resultater på kort tid. Peer efterlader en lufthavn med et stærkt fundament på vej op i den internationale liga, og jeg har dyb respekt for den dedikation og indsats, han har lagt i Aarhus Airport,” siger Jens Stausholm, som er privat investor i Aarhus Lufthavn og ejer af JS/World Media og Staus A/S. 

Fra havn til lufthavn
Peer H. Kristensen afløses af den 50-årige Nicolai Krøyer, der hidtil har været kommerciel chef hos Aarhus Havn.

Nicolai Krøyer, ny administrerende direktør for Aarhus Lufthavn fra den 1. marts 2021. (Foto: Aarhus Lufthavn | PR)

”Nicolai Krøyer kommer med en rendyrket kommerciel profil med klart fokus på det internationale marked. Han har været drivkraften i krydstogtsindsatsen og sat Aarhus på verdenskortet i tæt samarbejde med byens turismefødekæde, og jeg er overbevidst om, at han kan tage Aarhus Airport til nye højder. Samtidig har han dybe netværksrødder i det østjyske erhvervsliv og kender de politiske spilleregler,” forklarer Jens Stausholm om baggrunden for valget af den nye direktør. 

Den nye direktør, der fremover skal følge, hvad der sker i luften og ikke på vandet, ser frem til at tiltræde i den nye stilling, hvor han overtager stafetten og dermed ansvaret for at sikre en tredobling af passagertallet.

”Jeg er imponeret over den udvikling, der er sket i Aarhus Airport. Lufthavnen har tiltrukket nye ruter og flyselskaber samtidig med, at en elegant lufthavn med målrettet afsæt i effektivitet og unikke gæsteoplevelser er ved at tage form. Der arbejdes benhårdt på at øge rejsemulighederne for både erhvervs- og ferierejsende, og der er fortsat solide udviklingsmuligheder. Aarhus Airport har et større optageområde end nogen anden lufthavn i Jylland, og jeg glæder mig meget til at være med til at indfri potentialet,” siger Nicolai Krøyer.

Kender destinationen
Den nye lufthavnsdirektør tiltræder den 1. marts, mens den afgående direktør først forlader chefkontoret med udgangen af marts.

Peer H. Kristensen, der i øvrigt noget opsigtsvækkende fortsætter i bestyrelsen i den østjyske lufthavn, ser frem til også hos Destination Vesterhavet at skulle indfri en ny og ambitiøs strategi.

“Det bliver fantastisk spændende at være med til at realisere ambitionen om at skabe Nordeuropas førende kystferiedestination – baseret på bæredygtig udvikling af turismen med fokus på kvalitet, gæstetilfredshed og omsætning til gavn for både erhverv og indbyggere i de to kommuner (Varde og Ringkøbing-Skjern, red.). Jeg kender heldigvis Vesterhavet godt fra mit sommerhus i Hvide Sande og glæder mig helt vildt til at komme i gang,” siger Peer H. Kristensen.

Peer H. Kristensen har flere end 25 års erfaring i turismebranchen og har blandt andet en fortid hos VisitHerning, Hotel Vejlefjord og det regionale turismeudviklingsselskab for de tidligere Vejle og Sønderjyllands amter. Før ansættelse i Aarhus Lufthavn var han gennem syv år administrerende direktør for VisitAarhus.

 

Relaterede artikler:

Aarhus Lufthavn lukker midlertidigt

Direktørskifte i Aarhus Lufthavn

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner