Tidligere Cimber-søster i finansieringsproblemer

Ukrainske AeroSvit, der har samme ejer som Cimber Sterling og Skyways havde, havde svært ved at få finansieret en ny Boeing 737, som derfor var en måned om at komme fra Seattle til Kiev. Nu er flyet fremme og sat i drift.

En nybygget Boeing 737-800lettede fredag ud fra King County International Airport syd for Seattle og satte kursen mod Kiev, hvor flyselskabet AeroSvit stod klar til at modtage flyet. En strid om finansieringen af flyet har betydet, atflyet stod i King County i flere ugerfra det blev færdigbygget til det fredag kunne flyve østpå.

Boeing ville, ifølge nyhedstjensten ch-aviation, ikke lade AeroSvit modtage flyet, så længe der ikke var sikkerhed for finansieringen.Flyet er nu ankommet til Kiev og bliver sat i drift i denne uge.

I ejerkredsen bag AeroSvit er blandt andet den ukrainske milliardær Igor Kolomoysky, der gennem selskabet Mansvell Enterprises, også var hovedaktionær i de nu konkursramte danske og svenske luftfartsselskaber Cimber Sterling og Skyways.

AeroSvit er sammen med søsterselskaberne Donbassaero og Dniproavia samlet i Ukrainian Aviation Group, der sammenlagt har mere end 60 fly. AeroSvit flyver mellem Kiev og København.