Tidligere Lufthansa-chef i iværksætteri

Den tidligere Lufthansa-chef i Danmark, John Nielsen, er sprunget ud som iværksætter sammen med en forretningspartner hos Williams World Tours.

Et nyt iværksætter-rejsebureau har set dagens lys på Vester Farimagsgade 3 i København. I lejlighed 1276 har Williams World Tours hjemme, og det er et nyetableret rejsebureau med Robert William Assaad og John Nielsen som stiftere.

John Nielsen turde være kendt af de fleste, da han var landechef hos Lufthansa i Danmark i 11 år fra 2001 til 2012, og igennem denne periode førte han det tyske selskab frem til en stærk og ledende position i det danske marked godt hjulpet af det daværende samarbejde med SAS.

Før John Nielsen kom til Danmark havde han været landeansvarlig for Lufthansa i en række lande og stater i Mellemøsten fra 1987 frem til 2000, heriblandt Oman, Bahrain, Saudi Arabien og Syrien.

Med libanesiske rødder
Denne profil passer rigtig godt med det produktprogram, som William World Tours tilbyder. Medstifteren Robert William Assaad har siden 1992 drevet rejsebureau, og destinationerne på den Arabiske Halvø, Nordafrika og Det Indiske Ocean har altid været blandt specialerne.

“Vi sammensætter kvalitetsrejser til kunder, som ønsker personlig service af høj standard, og som ikke ønsker at være bundet af grupperejsens ufleksible rammer. Vi tilrettelægger programmer efter kundernes individuelle ønsker. Vi vælger typisk destinationer, som ligger uden for masseturismens områder,“ hedder det i rejsebureauets målsætning.

Selv fortæller John Nielsen, at det er et hyggeprojekt, der er begrænset af, at han ikke kan yde sin fulde indsats i rejsebureauet.

“Jeg er pensionist nu, så der er begrænsninger for, hvor mange timer jeg kan bruge på projektet. Jeg er nok det man vil kalde en ‘sleeping partner’ i projektet,“ fortæller John Nielsen til CHECK-IN.dk.

Robert William Assaad drev fra 2007 frem til sidste efterår W.W.T. Group Liban S.A.R.L., der var en udenlandsk virksomhed repræsenteret i Danmark. Denne aktivitet er nu afviklet og William World Tours (forkortet WWT) er blevet etableret som et iværksætterselskab (IVS) den 1. oktober sidste år med en startkapital på 5.000 kroner.

Tidligere har Robert William Assaad været involveret i faderen, William Kaissar Assaads forretning, der hed Williams World Travel. Herudover er det også blevet til en periode som Chief Purser hos Maersk Air, Steward hos Conair og trafikassistent i Copenhagen Air Services.