Irske Peter Bellew er blevet ansat som driftsdirektør hos det nye flyselskab Riyadh Air fra Saudi-Arabien. Foto: Ryanair

Tidligere Ryanair-direktør til topjob i Saudi-Arabien

Peter Bellew, der er tidligere driftsdirektør hos Ryanair, har fået topjob hos det nye flyselskab Riyadh Air, der forventer at kunne tilbyde over 100 destinationer i 2030.

Riyadh Air – Saudi-Arabiens helt nye flyselskab – har fået ansat selskabets driftsdirektør. Og det er ikke en hvilken som helst mand, der fremover skal sidde i denne stilling.

Der er tale om Peter Bellew, som har lang erfaring med stillinger fra blandt andet lavprisflyselskaber. Peter Bellew har blandt andet erfaring fra Ryanair og EasyJet, men fremover skal han altså agere driftsdirektør i et hårdt satsende flyselskab lanceret af den saudiarabiske regering. Det skriver det irske medie Independent.ie.

Riyadh Air vil være ejet af Saudi-Arabiens store fond Public Investment Fund, som landets kronprins, Mohammad bin Salman bin Abdulaziz, er bestyrelsesformand for. Dermed vil regeringen råde over to store flyselskaber, da Saudia eksisterer i forvejen.

Kæmpeordre hos Boeing
Riyadh Air har indvilget i at købe 39 Boeing 787 Dreamlinere – med en option på yderligere 33.

”Denne aftale er en del af Saudi-Arabiens bredere strategiske plan om at omdanne landet til et globalt luftfartscentrum,” lød det fra Boeing i en erklæring.

Tilsammen har Riyadh Air og Saudia tilkendegivet, at de vil købe i alt op til 121 787 Dreamlinere, hvilket vil være den femtestørste kommercielle ordre målt i værdi i Boeings historie. De to flyselskaber satser på at transportere i alt 330 millioner passagerer og tiltrække 100 millioner turister i 2030. Antallet af destinationer i 2030 skal være over 100, lyder det.

Irske Peter Bellew vil i toppen af Riyadh Air skulle arbejde tæt sammen med Tony Douglas, der er blevet udnævnt som koncernchef i flyselskabet. Han har tidligere været direktør i det Abu Dhabi-baserede flyselskab Etihad Airways

Gik over til konkurrenten
Peter Bellew var koncernchef i Malaysia Airlines frem til sin ansættelse hos Ryanair i 2017. Dermed var han tilbage hos det irske lavprisflyselskab, hvor han første gang var ansat fra 2006. Peter Bellew var ansat som driftsdirektør hos Ryanair frem til 2019, hvor han fratrådte.

Senere meddelte Peter Bellew, at han havde fået job som driftsdirektør hos EasyJet. Ryanair stævnede Peter Bellew for sit skifte til EasyJet, da han havde en konkurrenceklausul i sin kontrakt. Peter Bellew endte dog med at vinde sagen.

Peter Bellew endte imidlertid med kun at have to og et halvt år i jobbet som driftsdirektør i EasyJet. Han sagde op med virkning fra 1. juli 2022. Fratrædelsen skete efter en periode, hvor det britiske lavprisflyselskab måtte aflyse mange afgange.

 

Relaterede artikler:

Flyselskabsdirektør fratræder efter flykaos

Ryanair stævner afgående koncerndirektør

Nyt flyselskab skaber 200.000 jobs