Frem til den 7. april er det gratis at reservere midtersædet på visse flyvninger med Eurowings. (Foto: Eurowings | PR)

Tilbyder gratis midtersæde på udvalgte ruter

Passagererne på en række flyvninger med Eurowings får midlertidigt mulighed for at reservere det midterste sæde helt gratis, hvis de ønsker bedre plads undervejs.

Flyselskabernes udfordringer har været talrige i løbet af COVID-19-pandemien, men indimellem følger nye idéer i kølvandet på modgang, fordi vanetænkningen bliver udfordret. Det har tilsyneladende været tilfældet hos Eurowings, der har besluttet at forlænge et af selskabets corona-tiltag.

I starten af pandemien var der debat om, hvorvidt flyenes midtersæder skulle blokeres for en periode. Det blev diskuteret, fordi det var en mulig metode til at opretholde afstanden og hygiejnen blandt passagererne.

Idéen endte dog med at blive afvist, men selvom sæderne forblev til salg, betød den mindre kapacitet, at efterspørgslen ikke var stor. I august 2020 begyndte det tyske flyselskab Eurowings derfor at tilbyde rejsende, at de for et gebyr kunne sørge for, at midtersædet ikke blev købt af andre.

Blev gjort gratis
Den mulighed havde hidtil kun været tilgængelig for passagerer, der rejste på den såkaldte BIZclass med flyselskabet, der ejes af Lufthansa. Med billet til Eurowings’ bud på Business Class var et frit tilstødende sæde samt flere andre tjenester inkluderet i prisen.

Beslutningen om at tilbyde servicen bredt betød, at passagerer kunne betale fra 18 euro (135 kroner), hvis de ønskede at undgå en sidemand på flyvningen. Det blev angiveligt så stor en succes, at Eurowings i december 2021 havde solgt 100.000 midtersæder på denne vis.

Det fik selskabet til at føre ordningen videre. Mellem den 16. december 2021 og den 16. januar i år gjorde Eurowings det helt gratis for passagerer at bestille det tilhørende midtersæde, når de bookede billetter på udvalgte flyvninger.

Forlænges indtil april
Flyselskabet oplyser, at den ordning bliver forlænget. Det betyder, at det indtil den 7. april i år vil være muligt at reservere midtersædet gratis, hvis man skal flyve med Eurowings til flere destinationer i både Tyskland og udlandet.

I tillæg til indenrigsrejser i Tyskland vil det desuden være muligt at gøre brug af tilbuddet for passagerer, der rejser mellem Tyskland og Østrig, Schweiz, Holland, Belgien, Polen, Danmark, Tjekkiet eller Irland samt på flyvninger mellem Tjekkiet og Storbritannien og Nordirland.

Ifølge Eurowings har det frie midtersæde indtil nu særligt været en succes på selskabets flyvninger mellem Düsseldorf og feriebyen Palma de Mallorca, ligesom at rejsende fra Hamborg samt Køln-Bonn også har være ivrige efter at tilkøbe det i forbindelser med flyvninger til Mallorca.

 

Relaterede artikler:

Sælger ledige midtersæder for 135 kroner

IATA: Ansigtsmasker i stedet for frit midtersæde

Eurowings-offensiv kommer til at gøre ondt på SAS