Fly fra WOW air og Monarch i London Gatwick Airport (Foto: 29aero.)

To flyselskaber vil udfordre Primeras USA-planer

Det bliver ikke uden sværdslag, når Primera Air næste forår starter ruter til USA fra Stansted og Birmingham. Islandske WOW air og britiske Monarch vil sætte en kæp i hjulet.

Der er grøde i det britiske og irske marked for atlantrejser til USA. Norwegian har i forsommeren etableret en håndfuld ruter til den amerikanske østkyst fra Edinburgh, Belfast, Cork, Shannon og Dublin, og til april næste år debuterer dansk-lettiske Primera Air med direkte flyvninger mellem London-Stansted og henholdsvis New York-Newark samt Boston.

Da omkring 20 procent af samtlige transferpassagerer via Island til Nordamerika kommer fra De Britiske Øer, kan direkte flyvninger til USA fra eksempelvis lavprislufthavnen Stansted Airport trække passagerer væk fra de islandske flyselskaber. Derfor har det islandske lavprisflyselskab WOW air netop besluttet at etablere daglige flyvninger fra London-Stansted til Keflavik i slutningen af april næste år.

Dagligt via Keflavik til USA
De daglige flyforbindelser vil give adgang til hovedparten af de 14 destinationer i Nordamerika, som WOW air kommer til at betjene i sommertrafikprogrammet 2018.

“Det glæder os, at WOW air har valgt London Stansted og dermed er blevet det seneste flyselskab i en lang række, der har valgt at have flyve herfra. Reykjavik er en fantastisk by, og jeg er overbevist om, at det vil vise sig alene at være en populær destination med den sidegevinst, at ruten åbner op for det omfattende nordamerikanske rutenetværk fra det islandske hub, inklusive Chicago, Los Angeles, Miami, San Francisco og Montreal. Disse nye flyvninger vil også tiltrække både forretnings- og fritidsrejsende fra London og det østlige England, ligesom der vil komme rejsende fra USA, der ønsker at besøge Storbritannien.” siger Martin Jones, der er kommerciel direktør hos London Stansted Airport.

Behændigt undgår Stansted-direktøren dog at nævne destinationerne New York og Boston, som Primera Air vil flyve direkte til.

Konkurrence i Birmingham
Det bliver ikke alene det islandske lavprisflyselskab, der skal kæmpe med Primera Air om den direkte eller indirekte atlanttrafik fra Storbritannien. Norwegian er allerede veletableret i London Gatwick Airport, og i det kommende sommertrafikprogram er der indtil videre 10 destinationer i ruteprogrammet til USA.

Samtidig er Monarch Airlines, ifølge anna.aeeo, i færd med at leje tre Airbus A330´ere fra britiske AirTankers til at etablere langdistanceruter til USA i den kommende sommer fra selskabets hovedbaser i Birmingham, London-Gatwick og Manchester.

Fra netop Birmingham vil Primera Air også starte ruter til New York og Boston, så det er sandsynligt, at Monarch vil gøre et forsøg på at presse Primera Air væk fra dette marked.

 

Relaterede artikler:

Primera Air: Ikke brug for aftale med Ryanair

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter

Primera Air vil flyve charter til Caribien

Primera bestiller 16 nye Boeing-fly til atlantruter