To motorstop på to dage

Et amerikansk jetfly fik motorstop i luften. Ikke kun en, men to gange på to dage.

At den højre motor på et Embraer ERJ-145 fly fra det amerikanske flyselskab Expressjet trænger til at blive repareret, kan de færreste være i tvivl om efter to motorstop på to dage.
Flyet, med registreringen N12136, fløj fredag i sidste uge for United på ruten fra Denver i Colorado til El Paso i Texas. Omkring 25 kilometer syd for Albuquerque i New Mexico satte den højre motor ud. Omkring 25 minutter senere landede flyet sikkert i Albuquerque.
Lavt olietryk
Passagererne måtte vente i lufthavnen i byen, der blev verdenskendt på grund af tv-serien Breaking Bad. Først derefter kunne de fortsætte turen mod El Paso i et nyt fly. Passagererne ankom mere end otte timer for sent til El Paso.
Lørdag skulle det uheldsramte fly færgeflyves tilbage til Expressjets værksted i Houston i Texas. Men undervejs fik piloterne melding om lavt olietryk i højre motor. De slukkede motoren og landede kort tid efter i lufthavnen i den texanske by Midland.

Expressjet har over 400 fly i sin flåde og flyver for både Delta Air Lines, American Airlines og United. For United opererer Expressjet blandt andet 240 Embraer ERJ-145 fly. Det gør selskabet til verdens største operatør af denne flytype.

Til sammenligning har SAS omkring 140 fly.

Et søsterfly til det uheldsramte fly. Foto: Eagle737 / Wikimedia Commons