Tog fra Austrian Federal Railways skal fremover erstatte fly fra Austrian Airlines på indenrigsruten mellem Salzburg og Wien. Foto: Austrian Federal Railways (ÖBB)

Tog erstatter populær indenrigsflyrute

Austrian Airlines vil fra 20. juli lukke ruten mellem Wien og Salzburg, og i stedet skal tog med en rejsetid på små tre timer operere på strækningen op til 31 gange dagligt.

En flyrute mellem Østrigs hovedstad, Wien, og Salzburg synes ganske naturligt, og Austrian Airlines har da også betjent ruten i mange år.

Men snart skal passagererne på ruten imidlertid til at rejse anderledes, når de vil frem og tilbage mellem de to østrigske byer. Fra 20. juli vil Lufthansa-ejede Austrian Airlines nedlægge ruten, og i stedet vil flyselskabet i samarbejde med Austrian Federal Railways (ÖBB) øge antallet af togafgange på strækningen.

Der vil dagligt være op til 31 AIRail-afgange mellem Salzburg Central Station og Vienna International Airport, hvilket er 10 gange flere end de normale tre afgange. Togafgangene vil få tilknyttet flynummer fra Austrian Airlines, og der vil være afgang hver time i tidsrummet fra klokken fem om morgenen til klokken 20.30 om aftenen.

”Vienna Airport kan nås med tog fra Salzburg lige under tre timer og uden at skifte tog. Derfor er vores AIRail-tilbud et godt og mere miljøvenligt alternativ til flyvning. Vi er overbeviste om, at vi i fremtiden vil kunne byde mange Austrian Airlines-kunder velkommen på AIRail fra Salzburg, som derefter kan tage boarde langdistanceflyvninger og østeuropæiske flyvninger fra Wien,” siger Alexis von Hoensbroech, koncernchef i Austrian Airlines.

Tog er miljøkrav til Austrian Airlines
Business Traveller skriver, at lukningen af ruten mellem Wien og Salzburg er et miljøkrav som betingelse for, at Austrian Airlines kan modtage en hjælpepakke fra den østrigske regering på 600 millioner euro (4,5 milliarder kroner, red.) i forbindelse med coronakrisen.

Det østrigske flyselskab og togselskabet har i forvejen haft et samarbejde kørende. I 2019 blev antallet af afgange mellem Wien og Salzburg øget til 30 daglige i cirka en måned. Dette skyldtes, at Wien-lufthavnen skulle foretage renovering af landingsbanen fra slutningen af april til slutningen af maj. Og den midlertidige togløsning blev godt modtaget af passagererne.

”Den videre udvikling af en kundevenlig stigning i mobilitet er meget velkommen og ekstremt vigtig for Salzburg. En god og ukompliceret rejse fra Salzburg til Vienna Airport er et vigtigt grundlag for dette. Med ophør af ruten mellem Salzburg og Wien er det nu vigtigt at vinde momentum for andre former for mobilitet og sikre gode forbindelser til Salzburg,” siger Wilfried Haslauer, guvernør i Salzburg.

Passagerer, der måtte komme for sent til en forbindelsesflyvning eller et tog, på grund af forsinket ankomst af tog eller fly, vil automatisk blive ombooket til en alternativ afgang.

Passagerer på Business Class rejser på første klasse i toget og har fri adgang til ÖBB Lounge før afgang. Kunder hos Austrian Airlines vil kunne indsamle point med AIRail inden for rammerne af Miles & More-loyalitetsprogrammet.

 

Relaterede artikler:

Statsstøtte til Austrian kan blive med klimamål

Østrig indfører minimumspriser på flybilletter

Austrian gør klar til priskrig på København-rute