En Boeing 737-800 fra Transavia France. Foto: Spotting973, CC 2.0

Transavia satser yderligere i Stockholm

Til januar åbner Transavia France en ny rute fra Stockholm Arlanda til Frankrig. Det bliver lavprisflyselskabets tredje rute fra den svenske hovedstad.

Transavia France udvider sine aktiviteter i Stockholm Arlanda, der efterhånden har fået stor opmærksomhed fra flere lavprisflyselskaber.

Det franske lavprisflyselskab har annonceret en ny rute til Lyon, der er Frankrigs tredjestørste by. Byen kaldes ofte gastronomiens hovedstad og ligger i det sydøstlige af landet med nærhed til de franske alper og mange skisportssteder.

Den nye rute mellem Stockholm og Lyon flyves hver lørdag i perioden fra 29. januar til 16. april 2022. Ruten bliver den tredje fra Transavia France fra Stockholm Arlanda. I sommer åbnede selskabet en forbindelse til Montpellier og 21. oktober 2021 åbnes der også til Paris Orly.

Transavia France, der er en del af Air France-KLM-koncernen, vil lade ruten til Paris fortsætte i sommertrafikprogrammet for 2022. Der bliver tre ugentlige afgange med flyvninger torsdag, fredag og søndag.

Svenskere er vilde med Frankrig
Den svenske lufthavnsoperatør Swedavia glæder sig til et styrket samarbejde med Transavia France i Stockholm Arlanda.

”Det faktum, at Transavia France annoncerer sin tredje rute fra Stockholm Arlanda på kort tid, er endnu et signal om styrke i regionen, et tegn på øget efterspørgsel og at luftfartsmarkedet fortsætter med at komme sig. Lysten til at rejse er stor, og vi byder ruten til Lyon velkommen, hvilket vil være en god tilføjelse til vores eksisterende tilbud til Frankrig – en af ​​vores mest populære destinationer,” siger Charlotte Ljunggren, direktør for marketing og kommerciel udvikling i Swedavia.

Også Transavia France ser frem til at kunne sende svenske turister af sted på ferie til særligt de populære alper.

”Vi er glade for at kunne tilbyde denne nye destination til vores svenske kunder. Ski- og bjergelskere vil kunne udforske de franske alper. Denne nye rute og forlængelsen af ​​ruten fra Stockholm til Paris Orly viser vores mål om at tilbyde billigere rejsealternativer,” siger Nicolas Hénin, kommerciel direktør i Transavia France.

Arlanda centrum for lavprisboom
Transavia France har været til stede i Stockholm Arlanda siden juni i år, hvor selskabet åbnede til Montpellier. Transavia France er kun ét af flere lavprisflyselskaber, der har fået øjnene op for Arlanda-lufthavnen.

I det kommende vintertrafikprogram 2021/22 åbner Ryanair en base i Stockholm Arlanda med 21 ruter, hvor en af dem er til Aalborg Lufthavn. Der bliver i alt 89 ugentlige afgange med to basefly, og det irske lavprisflyselskab retter således et frontalangreb mod SAS i den største Stockholm-lufthavn.

Eurowings gør sig ligeledes klar til at indtage Stockholm Arlanda. I foråret 2022 åbner det tyske lavprisflyselskab en base med fem fly og indledningsvis 20 ruter, hvoraf den ene går til København. Og Eurowings er dermed klar til at udfordre SAS og Norwegian på ruten til den danske hovedstad – og mange af de andre ruter.

Flere flyselskaber har dermed kastet kærligheden på Stockholm Arlanda, der kan se ud til at blive det nye lavpris-centrum i Skandinavien. Transavia France har ikke ruter fra CPH, men det hollandske Transavia-selskab genoptog i begyndelsen af september ruten til Eindhoven.

 

Relaterede artikler:

Med lavpris fra Stockholm til Paris

Officielt: Eurowings åbner stor base i Stockholm

Ryanair åbner 21 ruter fra Stockholm Arlanda