Transavia. (Foto: Air France)

Med lavpris fra Stockholm til Paris

Det franske lavprisselskab Transavia France udvider fra Stockholm Arlanda med endnu en rute til Frankrig. Noget tyder på, at selskabet sidst på sommeren vender tilbage til CPH.

Transavia France øger antallet af destinationer fra Stockholm Arlanda til Frankrig fra en til to. Den nye rute går til Transavias hovedbase, Paris Orly, med start den 21. oktober.

Den 11. juni indviede lavprisselskabet, som er en del af Air France-KLM-koncernen, sin første direkte rute fra Stockholm Arlanda til Montpellier.

Paris Orly-lufthavnen ligger i den sydlige del af Paris, lidt under 20 kilometer fra det centrale Paris. Den nye linje supplerer det eksisterende udbud af ruter fra Stockholm Arlanda til Paris Charles de Gaulle, hvor SAS og Air France har direkte ruter.

En af yndlingsbyerne
Paris er en af ​​svenskernes yndlingsbyer, og trafikken havde en stabil vækst i flere år før coronaen. Størstedelen af ​​de rejsende var turister, der opholdt sig i byen, men der bor omkring 30.000 svenskere i Paris og i det omkringliggende område.

Stockholm er også et populært turistmål den anden vej. I 2019 var Frankrig den sjettestørste nationalitet målt på antal overnattende gæster.

”Det faktum, at Transavia France allerede efter knap en måneds drift i Stockholm Arlanda vælger at fortsætte med at investere på det svenske marked og udvider med en linje til Paris, er et tegn på øget efterspørgsel og på Stockholms stærke position,” siger Charlotte Ljunggren, direktør for marketing og kommerciel udvikling i Swedavia.

Tre gange om ugen
Den nye rute fra Stockholm Arlanda Airport til Paris Orly Airport får afgang tre gange om ugen: Torsdag, fredag og søndag. Der flyves med en Boeing 737-800. Billetterne er sat til salg.

Transavia France blev grundlagt i 2007 og er Air France-KLM-gruppens lavprisselskab. Dets flyflåde består ifølge planespotters.net af 50 Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer, og selskabet har over 100 destinationer fra Frankrig.

Der har tidligere været en rute fra Eindhoven i Holland til København, men den har været indstillet under coronapandemien. Men noget tyder på, at selskabet er på vej tilbage. På hjemmesiden er der fra slutningen af august igen billetter til salg på ruten.

 

Relaterede artikler:

22 nye Air France-ruter

Transavia vil flyve udenom Danmark

Air France-KLM vil udvide Transavia