En Boeing 787-8 Dreamliner fra LOT Polish Airlines. Foto: Masakatsu Ukon

Tredje interkontinentale LOT-rute fra Budapest

Det polske flyselskab LOT fortsætter ekspansionen i Budapest med yderligere en interkontinental rute. Denne gang retter Dreamliner-flyet kursen ind mod Asien.

Budapest Airport har efterhånden fået et nyt netværksselskab, efter det tidligere nationale ungarske flyselskab Malev gik konkurs i 2012.

LOT er nemlig fortsat på fremmarch i den ungarske hovedstadslufthavn, hvor det polske Star Alliance-flyselskab i de seneste år har åbnet flere ruter. Indtil videre er der introduceret internationale ruter fra Budapest og til Krakow, London City og Warszawa, mens LOT tidligere også har åbnet langdistanceforbindelser til New York-JFK og Chicago.

Nu er den tredje interkontinentale rute på vej fra Budapest, og denne gang bliver der fløjet i østlig retning. LOT har således valgt at introducere den sydkoreanske destination Seoul-Incheon Airport, der er landets største lufthavn. Mandag åbnede flyselskabet for salget af billetter til den nye destination, skriver Routes Online.

Tre ugentlige afgange
Ruten åbner den 22. september, og passagererne vil blive transporteret i en Boeing 787-8 Dreamliner med tre afgange om ugen. Afgang fra Budapest på rute LO2001 sker klokken 12.25 med ankomst i Seoul klokken 06.05 lokal tid dagen efter. Returflyvning på rute LO2002 med afgang klokken 07.30 fra Seoul og ankomst klokken 13.15 lokal tid i den ungarske hovedstad.

LOT har i forvejen lanceret nye ruter til Bruxelles og Bukarest, og de vil – ligesom ruten til Seoul – få premiere til september. Selskabet vil dermed nå op på i alt otte internationale ruter fra Budapest inden for nærmeste fremtid.

Den længste LOT-rute fra Budapest bliver til Seoul-Incheon, der er 8.142 kilometer lang. Ruten bliver dermed længere end de to eksisterende interkontinentale LOT-ruter, der er på henholdsvis 7.764 kilometer til Chicago og 7.011 kilometer til New York-JFK.

Fornyelse af flåden
Det polske flyselskabs ekspansion i Ungarn er efterhånden med til at gøre det til det ledende flyselskab i Central- og Østeuropa. Det største flyselskab i Budapest Airport er dog stadig det ungarske lavprisselskab Wizz Air.

I de senere år har LOT fået leveret en række nye fly, der støtter flyselskabets ambitiøse vision om at blive det stærkeste i førnævnte region af Europa. Indtil videre har LOT modtaget otte Boeing 787-8 og seks 787-9 Dreamlinere med ordre på yderligere to af sidstnævnte.

Herudover står selskabet til at øge flåden fra seks til 15 Boeing 737 MAX, når flytypen atter får flyvetilladelse. Foruden disse har LOT modtaget en række nye Embraer 190- og 195-fly inden for det seneste år.

 

Relaterede artikler:

LOT opbygger hub i Budapest

LOT vil erobre Ungarn

LOT lancerer sin 14. langdistancerute