En Boeing 787-9 Dreamliner fra Turkish Airlines. Foto: Anna Zvereva, CC 2.0

Turkish Airlines udsætter opstart af Australien-rute

Turkish Airlines afventer fortsat svar fra de australske myndigheder i forhold til opstart af flyvninger til enten Sydney eller Melbourne. De første flyvninger må derfor udskydes til 2024.

Australien har længe været på ønskelisten over nye destinationer hos Turkish Airlines, men de første flyvninger lader endnu vente på sig. Og ventetiden er slet ikke forbi.

Turkish Airlines havde planer om at indlede flyvninger til Australien i december i år, men disse planer er ikke blevet godkendt af den australske regering. Således afventer det tyrkiske Star Alliance-flyselskab fortsat svar på sin ansøgning fra den australske transportminister og landets civile luftfartsmyndigheder.

Derfor lader det til, at Turkish Airlines først i 2024 vil kunne gå på vingerne til Australien. Flyselskabets australske landechef, Ahmet Halid Kutluoglu, bekræfter ifølge det australske medie Executive Traveller, at selskabet stadig venter på svar fra myndighederne.

Han forklarer, at tiden nu er så fremskreden, at den planlagte kapacitet til Australien er nødt til at blive sat ind på andre ruter i netværket.

Ikke lagt sig fast på lufthavn
Formanden hos Turkish Airlines, Ahmet Bolat, fortalte i slutningen af juli til Executive Traveller, at selskabet håbede på opstart til Australien i midten af december i år. Han nævnte desuden, at der arbejdes på tre ugentlige afgange fra Istanbul via Singapore til enten Melbourne eller Sydney. Ruten vil blive betjent med Boeing 787-9 Dreamliner.

Ahmet Bolat antydede, at Melbourne måske har en fordel, fordi der er flere begrænsninger i Sydneys lufthavn. Begge lufthavne har dog samme potentiale i forhold til forventet efterspørgsel, lød det.

Turkish Airlines har til hensigt at øge til fem ugentlige afgange på ruten til den endnu ukendte lufthavn – og senere til daglige flyvninger. I sidste ende er ønsket, at der skal flyves til både Melbourne og Sydney. Det er en proces, der forventes at ville tage to år.

Direkte flyvninger i fremtiden
Mens der i første omgang skal flyves via Singapore til Australien, håber Ahmet Bolat, at der på sigt kan blive direkte flyvninger til landet i Oceanien med enten Airbus A350-1000ULR eller den forsinkede Boeing 777X.

”Vores hovedmål er at flyve direkte til både Sydney og Melbourne hver dag med produktion fra den nye generation af ultra-langdistancefly,” siger han og tilføjer, at direkte Australien-flyvninger formentlig ikke vil ske før slutningen af dette årti.

Når Turkish Airlines lykkes med at komme i luften til Australien, vil det altså i første omgang ske via Singapore. Flyvetiden mellem Istanbul og Singapore er op til 11 timer, og samlet vil en rejse fra Istanbul til enten Melbourne eller Sydney tage omkring 21 timer inklusiv mellemlanding.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines bekræfter ny business class

Turkish Airlines bestiller flere A350’ere

Icelandair i nyt samarbejde med Turkish Airlines