Airbus A350-900 fly fra Turkish Airlines. (Foto: Airbus | PR)

Turkish Airlines bestiller flere A350’ere

I august kom det frem, at Turkish Airlines havde bestilt yderligere fire Airbus A350-900-fly. Nu har flyselskabet igen øget ordren, og samlet set venter selskabet nu på et på tocifret antal fly af typen.

I øjeblikket har Turkish Airways en flåde, der består af 338 fly fra både Boeing og Airbus med en gennemsnitsalder på 8,3 år. Blandt disse er 14 Airbus A350-900’ere, men flyselskabet har dog lagt an til atter at øge dette antal.

Airbus oplyser, at flyproducenten har modtaget en ordre på yderligere 10 A350-900-fly. I august blev det meldt ud, at Turkish Airlines havde forøget sin ordre med fire fly af typen, og med den seneste udvikling vil det sige, at Star Alliance-flyselskabet nu har en samlet ordre på 40 nye fly.

Christian Scherer, der er såvel kommerciel direktør i Airbus som chef for Airbus International, slår fast, at man glæder sig over, at flyselskabet endnu en gang har valgt at øge den samlede ordre på flytypen, som producenten i slutningen af juli i år havde fået over 1.000 bestillinger på.

”Vi er begejstrede over, at Turkish Airlines har truffet beslutning om at forøge flåden ved at købe 10 A350-900-fly mere. Flytypen er med dens længere rækkevidde, større passagerkapacitet og komfortable indretning et ideelt fly til at forbinde Istanbul med resten af verden.”

Fløj med over 21 millioner passagerer i andet kvartal
Den kommercielle direktør hæfter sig desuden ved det forhold, som Airbus har til flyselskabet. Udover A350’erne indgår fly fra den europæiske flyproducents A319-, A320-, A321- og A330-serier i flåden hos Turkish Airlines.

”At man nu øger ordren, er et billede på den tillid, selskabet nærer til de indtjeningsmuligheder og den effektive drift, som flytypen leverer til flyselskaberne. Vi er stolte af, at vi har opbygget et så langvarigt samarbejde med Turkish Airlines samt flere andre aktører i den tyrkiske luftfartsbranche.”

I august offentliggjorde flyselskabet nøgletallene for årets andet kvartal. De viste, at Turkish Airlines i perioden havde en samlet omsætning på 5,1 milliarder dollars (35,5 milliarder kroner) og landede et positivt kvartalsresultat på 635 millioner dollars (4,4 milliarder kroner) på bundlinjen.

Selskabet fortalte ved samme lejlighed, at man i løbet af de tre måneder havde haft flere end 21 millioner passagerer ombord i flyene. I andet kvartal opnåede Turkish Airlines’ indenrigsruter en belægningsgrad på 81,5 procent, mens den var 81,8 procent på udenrigstrafikken.


Relaterede artikler:

Turkish Airlines bekræfter ny business class

Turkish Airlines definerer ny verdensorden

Aalborg med i 10-års plan hos Turkish Airlines