Boeiing 747-400F fra MyCargo. (Foto: Dejan Milinkovic)

Tyrkisk Boeing 747-fly styrtet ned i Kirgistan

Et fragtfly fra tyrkiske MyCargo Airlines opereret på vegne af Turkish Airlines er tidligt mandag morgen styrtet ned i Kirgistan og har dræbt flere end 30 mennesker på landjorden.

Tidligt mandag morgen havarerede et fly fra det tyrkiske fragtflyselskab MyCargo Airlines under indflyvningen til Manas-lufthavnen nær hovedstaden Bisjkek i Kirgistan. Flyet af typen Boeing 747-400F (registrering TC-MCL, red.) forsøgte ifølge Reuters at lande i tæt tåge, men styrtede ned i en landsby og dræbte mindst 33 mennesker på landjorden.

Det store fragtfly var på vej fra Hong Kong som rutenummer TK6491 på vegne af Turkish Airlines, da det styrtede ned kl. 07.31 lokal tid (00.31 dansk tid).

Ved styret ramte flyet 30 af 43 bygninger i landsbyen, oplyser de lokale myndigheder til Reuters. Om bord på flyet var firebesætningsmedlemmer, der alle omkom, hvorfor dødstallet er oppe på mindst 37.

“Ifølge de foreløbige informationer, styrtede flyet ned på grund af en pilotfejl,” sagde Kirigistans vice-premierminster Muhammetkaly Abulgaziev ifølge BBC på statsligt tv mandag formiddag.

Kun fem dage for Turkish Airlines
Flyet tilhører ACT Airlines, der opererer under navnet MyCargo Airlines. Flyet var ved havariet på en wetlease-kontrakt for Turkish Airlines og blev oprindeligt leveret til Singapore Airlines Cargo i februar 2003. Flyet var i hele 2016 beskæftiget hos Qatar Airways Cargo og var den 11. januar 2017 kommet på kontrakt hos Turkish Airlines.

“Vi kondolerer til familierne til de, som har mistet livet ved den tragiske ulykke med et fly fra ACT Airlines i Kirgistan,” skriver Turkish Airlines på selskabets Twitter-profil.

Hos flyproducenten Boeing bliver der også sendt kondolencer til familierne til de omkomne. Herudover tilbyder Boeing at sende et hold teknikere til Kirgistan for at bistå med undersøgelsen, såfremt det ønskes af myndighederne.