Boeing 737-800 fra SunExpress.

Tyrkisk-tysk flyselskab til Jylland

SunExpress vil i det kommende sommertrafikprogram flyve til Antalya fra både Aalborg og Billund.

Selvom de spanske destinationer for en stund har taget opmærksomheden fra det tidligere så populære ferieområde ved den tyrkiske middelhavskyst, er der stadig mange kunder til Alanya-området. I den kommende sommer øges mulighederne for at komme med rutefly fra Jylland til Antalya Lufthavn, der er gateway til destinationer som Belek, Alanya og Side.

Det er flyselskabet SunExpress, der vil tilbyde flyvninger fra henholdvis Billund og Aalborg til Antalya. Der startes op fra Billund søndag den 9. april med en ugentligt afgang. Herefter øges der til to ugentlige fra torsdag den 25. maj, mens der i højsæsonen fra onsdag den 28. juni til den 13. august vil blive fløjet tre gange om ugen mellem Billund og Antalya. Fra den 13. august og indtil 22. oktober er der to ugentlige flyvninger. Flyvningerne finder sted kl. 10.10 fra Billund med ankomst i Antalya Lufthavn kl. 15.05. Returflyvningen er om morgenen kl. 06.10 med ankomst i Billund Lufthavn kl. 09.10.

“Vi har arbejdet på at få direkte ruteflyvning til Antalya i mange år. Der er mange vestdanskere, der har sommerbolig i området. Vi er glade for, at SunExpress kommer ind med ruteflyvninger til Antalya,” siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Aalborg Lufthavn fra slutningen af maj
Opstarten i Aalborg Lufthavn finder sted lidt senere end i Billund. Her vil første afgang være den torsdag 25. maj, hvor der flyves ugentligt indtil onsdag den 28. juni. Herefter skrues der op til to ugentlige flyvninger indtil den 10. august, hvorefter man går tilbage til en ugentlig indtil den 19. oktober. Fra Aalborg Lufthavn flyves der kl. 20.15 med ankomst i Antalya kl. 01.15 efter midnat. Tilbage mod den nordjyske lufthavn afgår SunExpress-flyet kl. 16.10 med ankomst kl. 19.25.

SunExpress vil benytte fly af typen Boeing 737-800, der har plads til 189 passagerer. Samlet vil der blive udbudt 58 returflyvninger fra Billund, hvilket svarer til en udbudt kapacitet på 21.924 flysæder. Fra Aalborg Lufthavn vil der være 29 returflyvninger svarende til 10.962 sæder.

Kendt selskab i Danmark
SunExpress er allerede kendt på det danske marked, hvor selskabet har tre ruter fra Københavns Lufthavn. Der flyves således op til tre gange om ugen mellem København og Antalya i højsæsonen, mens der er to ugentlige flyvninger til Izmir samt en enkelt flyvning hver uge til Konya.

Mange jyske rejsende kender også selskabet fra Hamborg Lufthavn, hvorfra man har kunnet rejse til Antalya året rundt med det tyrkisk-tyske flyselskab.

SunExpress er et charter- og ruteflyselskab, der har hovedkontor i Antalya. Flyselskabet, der opererer på en tyrkisk driftstilladelse, blev etableret i 1989 af Lufthansa og Turkish Airlines i et joint-venture. Lufthansa-datterselskabet Eurowings benytter blandt andet SunExpress til at operere selskabets langdistanceflyvninger fra Køln.

 

Relaterede artikler:

Tyrkisk-tysk flyselskab er udfordret

SunExpress med tredje rute fra København

Tyrkisk-tysk samarbejde om langdistanceruter

Ruteflyene trænger ind i chartermarkedet

Lufthansa-selskab etablerer rute til København