(Foto: SkyUp Airlines | Facebook.com | PR)

Tyskere flyver på ferie med ukrainsk flyselskab

SkyUp Airlines fra Ukraine har indgået flere wetlease-aftaler, da de kan hjælpe med at holde gang i forretningen og redde arbejdspladser, mens krigen udkæmpes i hjemlandet.  

Omkring en måned efter at krigen i Ukraine var brudt ud, kom et af landets flyselskaber med en opfordring. Grundet situationen i landet var der på daværende tidspunkt ikke stor efterspørgsel efter SkyUp Airlines ekspertise inden for luftfart og turisme.

Det fik flyselskabet til at tilbyde virksomheder, organisationer, fonde og regeringer i andre lande, at de i stedet kunne gøre brug af selskabets kompetencer. Udover de ansattes faglige viden drejer det sig også om 14 af selskabets fly, som det var lykkedes at få flyttet ud af Ukraine.

SkyUp Airlines håbede, at denne opfordring kunne tjene til at fylde ordrebogen hos selskabet en smule op således, at driften kunne fortsætte krigen til trods, skatten kunne blive betalt og de 1.300 medarbejdere fortsat ville have et sted at arbejde.

Flyver fra Tyskland
Flere flyselskaber har tilsyneladende gjort brug af tilbuddet. Det skriver det tysksprogede luftfartsmedie aeroTELEGRAPH. I øjeblikket har flere af SkyUp-flyene nemlig travlt med blandt andet at transportere turister.

Flyselskabet har indgået en wetlease-aftale med tyrkiske Corendon Airlines, hvilket betyder, at SkyUp leverer fly, personale, vedligehold samt forsikring, og så sørger Corendon for at få solgt billetter til flyvningerne.

Siden begyndelsen af maj har en del af selskabets flåde derfor været beskæftiget med at flyve feriegæster fra en række tyske lufthavne til destinationer, der fortrinsvis befinder sig i det sydlige Europa.

En del af flåden har travlt
SkyUp har en flåde, der udelukkende består af forskellige varianter af Boeings 737-fly. I alt råder flyselskabet over 15 fly, der har en gennemsnitsalder på 14,2 år, og tre af disse gør i øjeblikket tjeneste for Corendon.

Det drejer sig om UR-SQF, som i løbet af denne måned har fløjet passagerer til Heraklion på den græske ø Kreta fra lufthavnene i Düsseldorf, Paderborn, Friedrichshafen, Münster, Erfurt og Nürnberg.

UR-SQB har fløjet mellem Rostock, Memmingen, Nürnberg, Karlsruhe/Baden-Baden, Maastricht samt Zürich og til den græske Rhodos. Derudover har UR-SQA befløjet ferieøerne Kos og Rhodos fra lufthavnene i Basel, Hannover, Düsseldorf, Paderborn, Karlsruhe/Baden-Baden samt Erfurt.

Forhandler med flere flyselskaber
I tillæg hertil har SkyUp Airlines også indgået en aftale med Air Moldova, som selskabet har fløjet wetlease for siden den 21. marts i år. Det er 737-flyet med registreringsnummeret UR-SQG, som er blevet udstationeret i lufthavnen i Moldovas hovedstad Chișinău.

Herfra er der blevet foretaget flyvninger til Tel Aviv, Varna, Dublin, Istanbul, Bologna, Antalya, Verona, Düsseldorf, Paris, Milano og Frankfurt, lyder det.

aeroTELEGRAPH har været i kontakt med SkyUp Airlines. En talsperson fra flyselskabet fortæller, at de to wetlease-aftaler ikke nødvendigvis kommer til at stå alene, da det ukrainske selskab angiveligt er i forhandlinger med flere andre flyselskaber for øjeblikket.

Danskere hjælper også til
SkyUp er dog ikke det eneste flyselskab, som Corendon har indgået en aftale med om hjælp til afvikling af sommerens tilsyneladende travle trafikprogram. Tre af danske DATs fly vil også flyve wetlease for det tyrkiske selskab.

Der drejer sig om to Airbus A320-fly samt en A321’er, der vil blive placeret i henholdsvis CPH og Billund Lufthavn. Herfra skal de flyve turister på ferie i Spanien, Grækenland og Tyrkiet frem til slutningen af oktober i år.

DAT skal i øvrigt også flyve på en lignende aftale for Finnair denne sommer.

 

Relaterede artikler:

DAT skal flyve for Corendon Airlines

Wetleaser til SAS og lejer fly fra ukrainsk selskab

Ukrainsk flyselskab tilbyder sig til opgaver