Udnytter Merkel i markedsføringen

Lavprisselskabet Eurowings markedsfører sig med et nyt slogan efter, at den forhenværende tyske kansler Angela Merkel fløj på Economy Class med et af selskabets A320’ere til De Kanariske Øer.

Det var på mange måder en æra, der sluttede, da Angela Merkel i slutningen af september 2021 forlod posten som kansler af Tyskland efter 16 år.

Selvom hun ikke længere står i spidsen for det folkerige land, er Merkel dog fortsat et stort navn i både Tyskland og resten af Europa, hvilket er blevet illustreret i den forgangne uge, hvor en artikel i den tyske tabloidavis Bild blev forvandlet til markedsføringsmateriale for Eurowings.

Det startede med en historie med tilhørende billeder, hvor omdrejningspunktet var, at den tidligere kansler Merkel sammen med sin mand Joachim Sauer i en uges tid havde byttet hverdagskulissen i Berlin ud med en ferie på en af De Kanariske Øer.

Fløj med Airbus A320-200
Avisen kunne berette, at parret havde holdt ferie på Fuerteventura, hvor de ifølge oplysningerne i artiklen havde boet på hotellet Innside by Melia Fuerteventura. En del af dokumentationen for historien var blandt andet billeder fra flyet.

Det vakte til en vis grad opsigt, da der ikke var tale om, at parret havde rejst ombord på en business jet, ligesom der ej heller var booket billetter på en af de dyrere kabineklasser på flyvningen til den spanske ø.

I stedet rejste Merkel og Sauer på Economy Class med det tyske lavprisflyselskab Eurowings, der er en del af Lufthansa-koncernen. Flyvningen foregik på et af de Airbus A320-200-fly, som selskabet har 37 af i flåden. Merkel sad ved vinduet, hendes mand ved gangen og de havde et frit midtersæde.

Gør som mor
Det forlød desuden, at den eneste fordel, det prominente par havde haft i forhold til de andre passagerer, var, at de havde fået lov til at gå ombord først, ligesom de blev eskorteret af sikkerhedspersonale og havde en bodyguard med, der sad et par række bag dem under flyvningen.

Eurowings var ikke sene til at gribe anledningen til at markedsføre selskabets flyvninger. Samme dag som Bild offentliggjorde artiklen, dukkede et billede fra den op på flyselskabets Twitter-konto.

Det var blevet påført prisen på en Eurowings-flyvning til Fuerteventura samt sloganet ”Mach’s wie Mutti”, hvilket oversat til dansk betyder ”gør som mor”. Merkel blev i spøg ofte omtalt som mutti i medierne, da hun stod i spidsen for Tyskland.

”Det er førsteklasses, at den tidligere kansler fortsat er opmærksom på at holde sine husholdningsudgifter nede, og den bedst mulige måde at gøre det på, er ved at flyve på ferie med os,” skriver Eurowings i teksten, der akkompagnerer billedet.


Relaterede artikler:

Merkels A350 på besøg i Billund Lufthavn

Slut med rutefly til Angela Merkel

Luftwaffe bestiller A350-regeringsfly med raketafvisningssystemer