Beijing Capital International Airport. (Foto: Shimin Gu | GNU 1.2)

Udsigt til flere internationale flyvninger til Kina

Styret i Kina løsner grebet en smule og lemper nu en del af landets rejserestriktioner. Det vil resultere i flere internationale flyvninger og vurderes til at være godt nyt for branchen i landet.  

Kina har været blandt de lande, der har sat hårdt mod hårdt i løbet af COVID-19-pandemien. Landets borgere har været underlagt strenge restriktioner, og styret har fastholdt dem i et godt stykke tid efter, at andre lande begyndte at udfase og lempe deres ekstraordinære regler.

De kinesiske restriktioner betyder blandt andet, at der i øjeblikket ikke flyves direkte på flight CA878 fra Københavns Lufthavn til Beijing Capital International Airport. I stedet foretages der en mellemlanding i lufthavnen i Xi’an, hvor alle passagerer bliver testet, og venter et døgn, hvorefter man flyver videre til hovedstadslufthavnen.

Men nu har styret påbegyndt en opblødning. I løbet af november har Kina indført omkring 20 justeringer i de gældende restriktioner, der blandt andet kommer til at give plads til, at der kan foretages flere internationale flyvninger til landet i flyselskabernes vintertrafikprogrammer.

De lempede restriktioner vil eksempelvis betyde, at rejsende til Kina fremover skal otte dage i isolation i stedet for 10, når de ankommer til landet, ligesom de også kan nøjes med at fremvise en enkelt negativ test i stedet for to nukleinsyretests, der er foretaget senest 48 timer før passagererne er gået ombord på flyet.

Risikerer ikke forbud grundet smittede passagerer
En af de store ændringer, der forventes at få en større indvirkning på flytrafikken, er, at Kina udfaser den hidtil gældende restriktion, som har betydet, at flyselskaberne har fået et forbud mod at flyve til landet i en kortere eller længere periode, hvis de har haft for mange COVID-19-smittede ombord.

Siden 2020 har det nemlig været sådan, at hvis mellem fem og ti passagerer ombord på en flyvning til Kina tester positive ved ankomsten får selskabet forbud mod at beflyve landet i to uger, mens perioden stiger til en måned, hvis ti eller flere af de ombordværende rejsende har COVID-19.

Ifølge Li Yangmin, der er administrerende direktør for China Eastern Airlines, er de lempede restriktioner godt nyt. Det skriver China Daily.

”At man fjerner reglen om, at flyselskaberne kan få forbud, vil resultere i økonomiske fordele for virksomhederne, mens de færre krav til passagererne, en mere optimeret kontrol af pandemien samt den kortere karantæneperiode vil mindske usikkerheden ved at rejse og forbedre branchens genopretning.”

Genoptager driften
Lempelsen betyder, at antallet af internationale flyvninger med Kinas tre største flyselskaber vil blive øget i vintertrafikprogrammet, der startede i slutningen af oktober, og derudover vil flere ruter, der har været lagt i dvale, også vende tilbage.

Det oplyses, at China Southern Airlines og China Eastern Airlines I løbet af vinteren hver vil have 42 udenrigsruter som en del af programmet.

Air China vil derimod tilbyde flyvninger på 52 internationale ruter med 132 flyvninger hver uge, og Selskabet vil blandt andet genoptage driften på ruterne Beijing-Singapore, Hangzhou-Rome samt Chongqing-Dubai, ligesom man også vil etablere ruter mellem Beijing, Johannesburg og Chengdu, Chongqing og Budapest samt Chongqing og Ho Chi Minh City.

China Southern Airlines oplyser, at selskabet har etablere flere ruter fra Guangzhou til Europa samt Sydøstasien, og næste skridt i genopretningsplanen er, at der skal oprettes flere ruter mellem Guangzhou og Nordamerika.


Relaterede artikler:

Passagerfly måtte vende om efter nye coronaregler

Over 30 nye lufthavne i Kina inden 2025

Kina strammer grebet om udenlandske flyselskaber