Ukrainske ejere skifter Skyways-direktøren ud

Det svenske flyselskab Skyways, der er søsterselskab til Cimber Sterling, har valgt at tage en hurtig afsked med den administrerende direktør. Ny i chefstolen er Mikael Wångdahl, der samtidig kandiderer til rollen som øverste chef for Mansvell-flyselskaberne i Skandinavien.

Det svenske flyselskab Skyways Express AB har med virkning fra den 3. november udnævnt Mikael Wångdahl som ny administrerende direktør for selskabet.

Han afløser dermed Lars Åke Bertilsson, der hidtil har været selskabets administrerende direktør samt medlem af bestyrelsen.

Mikael Wångdahl blev allerede i september måned ansati Skyways i en stilling som “Executive Director“, hvor rollenifølge hans eget udsagnvar at forberede integrationen af Mansvell-flyselskaberne iSkandinavien.

Det skabte en del forvirring i forhold til rollerne hosde øvrige cheferide skandinaviske Mansvell-flyselskaber, henholdsvis City Airline og Cimber Sterling.

“Jeg tror, at medierne har misforstået hans rolle,“sagde Cimber Sterlings nyudnævnte administrende direktørJan Palméri begyndelsen af septemermånedtil CHECK-IN.dk.

Men det har angiveligt allerede dengangligget i kortene, at Mikael Wångdahl skulle være nytopchef for detkommende konsoliderede nordiske flyselskab.

“Vi er meget glade for at have rekrutteret Mikael Wångdahl som administrerende direktør for Skyways. Han får til at opgave at fortsætte integrationen mellem Skyways og City Airline og vil styrke vores rolle som et stærkt skandinavisk regionalt flyselskab,“ sigerukrainske Gregory Gurtovoy, der er bestyrelsesformand i Skyways Express AB.

Mikael Wångdahl har tidligere været operationel chef hos Skyways fra 2001 til 2005 og kender således selskabet ganske godt. Senest kommer han fra en stillinghos Sverigeflyg.

Er blevet den stærke mand hos Mansvell

“Naturligvis er det spændende at komme tilbage til Skyways under nye forhold. Vi har for nylig købt City Airline, og selskaberne skal nu fortsætte integrationen. Skyways bliver det varemærke, som vi skal benytte i kommunikationen, mens City Airline bliver et produktionsselskab. Nu handler det om fortsat at bevise, at Skyways er et af Skandinaviens stærkeste flyselskaber, og at vi til stadighed kan udvikle ruter, som tiltrækker vore kunder,“ siger Mikael Wångdahl i en kommentar til tiltrædelsen.

Mikael Wångdahls udnævnelse betyder således afsked med Skyways-direktøren Lars Åke Bertilsson, der har stået i spidsen for Skyways siden januar 2009. Hertilkonstaterer bestyrelsesformand Gregory Gurtovoy lakonisk:

“Lars Åke Bertilsson har i sin tid som administrerende direktør hos Skyways gennemført mange vigtige forandringer, og det er lykkedes at udvikle selskabet på en stærk måde og ikke mindst gjort aftalen med City Airline mulig. Nu er flyselskabet betydeligt større, og vi har derfor nye udfordringer foran os.“

Mikael Wångdahl er således blevet den stærke mand hos de skandinaviske Mansvell-selskaber. Også Jacob Krogsgaardhos Cimber Sterling måtte for nylig vige pladsen som administrerende direktørtil fordel for svenske Jan Palmér. Sidstnævnte vurderes dog kun til at være en overgangsfigur.

Herudover er der også noget der tyder på, at administrerende direktør for City Airline, Jimmie Bergqvist er på vej ud i kulden. Mikael Wångdahl har under alle omstændigheder “udnævnt“ sig selv som ny CEO hos City Airline, hvis man skal dømme efter den opdaterede LinkedIn-profil hos svenskeren.

Når og hvis Skyways og Cimber Sterling fusionerer, vil Mikael Wångdahl derforangiveligt skulle have rollen som øverste chef, mens Jacob Krogsgaard fra Cimber Sterlingser ud til at kunne blive selskabets næstkommanderende, hvis det kanopfylde ambitionerne hos den detroniserede Cimber-topchef.

Læs også:

Ny nordisk produktionsansvarlig for Mansvell-selskaberne