Boeing 757 fra United Airlines.

United sæsonlukker skandinaviske ruter

Det amerikanske flyselskab United Airlines har besluttet at vinterlukke sine ruter fra New York til henholdsvis Stockholm og Oslo.

Konkurrencen om flypassagererne mellem Skandinavien og USA er hårdere end nogensinde. I de senere år har SAS øget flyvningerne til USA, ligesom Norwegian har fået et godt fodfæste i markedet.

Det har tilsyneladende lagt et pres på det store amerikanske flyselskab United Airlines, der har besluttet at vinterlukke selskabets ruter til New York-Newark fra Stockholm og Oslo.

Det betyder rent konkret, at United vil sætte flyvningerne på pause i perioden fra 5. september 2015 og frem til 4. maj 2016. Det skriver Airline Routes.

I dette års sommertrafikprogram flyver United dagligt på begge ruter, mens der var planlagt seks ugentligt afgange fra Oslo og fem fra Stockholm i den kommende vintersæson.

Begge skandinaviske lufthavne betjener Star Alliance-selskabet med fly af typen Boeing 757 med plads til 169 passagerer fordelt på tre klasser, henholdsvis Business First, Economy Plus samt Economy.

Flyver udenom Newark
Reduktionen er først og fremmest en konsekvens af konkurrencen på de direkte ruter. Fra Oslo er selskabet i konkurrence med SAS, der flyver dagligt til Newark, mens Norwegian har fire ugentlige afgange til J.F. Kennedy lufthavnen.

Bedre ser det ikke ud i Stockholm. Her flyver SAS også dagligt, mens Norwegian også her fra fire ugentlige afgange. Men her er United også i konkurrence med Delta Air Lines, der har en sæsonrute til New York-JFK med fem ugentlige afgange i sommerhalvåret.

Udover konkurrencepresset på de direkte afgange betyder det også noget, at der er etableret nye direkte ruter fra Skandinavien til andre destinationer i USA. SAS-ruten fra København til San Francisco har givetvis taget nogle passagerer, der tidligere transiterede i Newark. Herudover har Norwegians ruter til Fort Lauderdale, Orlando, Los Angeles, Oakland og snart også Las Vegas bidraget til, at der i større grad flyves udenom trafikknudepunktet i Newark.