Kabineansatte fra United Airlines i Houston Bush Intercontinental Airport i USA. (Foto: United Airlines)

United vil beskytte ansatte mod valguroligheder

United Airlines flytter sine flybesætninger fra byhoteller til lufthavnshoteller for at beskytte dem mod potentielle uroligheder og larm i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg.

Amerikanerne går til valg i dag – 3. november – hvor det skal afgøres, hvorvidt Donald Trump skal have fire år mere i Det Hvide Hus, eller om Joe Biden bliver USAs nye præsident.

Der er mange følelser på spil, og der kan potentielt stimle mange mennesker sammen på gaderne, selv om coronapandemien stadig raser i landet. For at sikre medarbejderne mod uroligheder og støj har Chicago-baserede United Airlines valgt at flytte sine besætninger fra centrale hoteller i de amerikanske storbyer til lufthavnshoteller.

Det amerikanske flyselskab frygter, at der kan opstå uro i forbindelse med præsidentvalget. Og selskabet tager derfor sine forholdsregler i hele landet.

“Når vi nærmer os præsidentvalget 2020, er der en mulighed for fornyet protestaktivitet. Vi tager en række forholdsregler for at sikre, at din sikkerhed og passende hvile bliver opfyldt,” skrev United Airlines i fredags til sine kabineansatte ifølge USA Today.

Flytter driftscenter uden for centrum
United Airlines flytter altså sine flybesætninger væk fra storbyernes centrale områder til lufthavnshoteller i ”specifikke byer på grund af potentielle forstyrrelser, der kan påvirke opholdet på disse steder”, lyder det.

De byer, hvor United Airlines flytter sine ansatte, er Seattle, Washington D.C., Denver, Chicago, Philadelphia, Atlanta samt Portland. Flytningen begyndte mandag og forventes at vare en uge.

Det sker jævnligt, at flyselskaber skifter crew-hoteller for at sikre, at piloter og kabineansatte kan nå frem til flyene i tide. Hotelflytning sker dog oftest som følge af problemer med vejr, offentlig transport og trafikpropper, eller hvis der finder store begivenheder sted i byernes centrum.

United Airlines har også valgt at rykke sit operationscenter til et backup-anlæg uden for Chicagos centrum for at sikre, at driften kan køre normalt under potentielle uroligheder blandt befolkningen.

Flyselskaber har fokus på ansattes sikkerhed
United Airlines og andre amerikanske flyselskaber har foretaget hotelflytninger hen over sommeren og efteråret i år, da der udbrød protester i forbindelse med George Floyds død.

United Airlines’ største konkurrenter vil ikke afsløre deres mulige planer for flybesætningerne i denne uge i forbindelse med præsidentvalget. Alle forklarer dog til USA Today, at de ansattes sikkerhed har topprioritet.

Southwest Airlines har ikke flyttet hoteller til dets besætninger, men opstår der uro i storbyerne, vil flyselskabet potentielt skifte hoteller.

Hos Delta Air Lines vil man også skifte crew-hoteller, hvis det bliver nødvendigt, men flyselskabet vil ikke oplyse nærmere om byer og varighed af sikkerhedsmæssige årsager. American Airlines overvåger situationen nøje og justerer efter behov.

 

Relaterede artikler:

Joe Biden førte kampagne i tidligere SAS-fly

Amerikanske flyselskaber hylder Trump-beslutning

Trump afslører ny bemaling til Air Force One