En Boeing 767-300ER fra Delta Air Lines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Amerikanske flyselskaber hylder Trump-beslutning

Airlines For America sender ros af sted til USA-præsident Donald Trump, der har indført et 30-dages indrejseforbud til USA for personer fra Schengen-landene.

Natten til torsdag udstedte den amerikanske præsident, Donald Trump, et forbud mod indrejse i USA for alle personer, der inden for de sidste 14 dage har opholdt sig i et af de 26 Schengen-lande.

Et forbud, der skal forhindre, at europæere rejser ind i landet med den frygtede coronavirus, som efterhånden har bredt sig til store dele af Europa. Indrejseforbuddet gælder i 30 dage, og det vil træde i kraft ved midnat natten til fredag amerikansk tid.

Præsidentens beslutning om at forbyde danskere og de fleste andre europæere adgang til USA i den næste måneds tid falder i god jord hos Airlines For America (A4A), der repræsenterer alle de store flyselskaber i landet.

”Vi roser præsident Trump for at fortsætte med at træffe afgørende beslutninger for at beskytte det amerikanske folks sundhed og velvære. For amerikanske flyselskaber er sikkerheden for passagerer, besætning og last vores højeste prioritet – og vil altid være det,” siger Nicholas E. Calio, administrerende direktør i A4A, i en erklæring.

”Det uforudsete udbrud af coronavirus har haft direkte indflydelse på den amerikanske luftfartsindustri, som er yderst vigtig for den amerikanske og globale økonomi. Denne beslutning rammer amerikanske flyselskaber, deres ansatte, rejsende og godstransporten ekstremt hårdt. Vi respekterer imidlertid behovet for at træffe denne afgørende beslutning.”

Ikke forbud for USA-borgere
Nicholas E. Calio fortæller videre, at A4A fortsætter med at arbejde tæt sammen med Det Hvide Hus og andre relevante føderale myndigheder i USA i arbejdet med at inddæmme COVID-19. Der er i skrivende stund næsten 1.300 smittede personer og 38 døde af coronavirus i USA.

A4A arbejder normalt sammen med både flyselskaberne, arbejdskraften, Kongressen, Trump-administrationen og andre relevante parter for at forbedre luftfarten for den rejsende del af befolkningen.

Indrejseforbuddet til USA gælder for rejsende fra Schengen-landene, som inkluderer: Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Storbritannien, Cypern, Bulgarien, Kroatien, Liechtenstein og Rumænien er således ikke omfattet af forbuddet. Amerikanske statsborgere, der opholder i Schengen-landene, vil ligeledes stadig kunne rejse ind i USA mod at få foretaget et grundigt sundhedstjek.

“Måske værste krise i 40 år”
De skandinaviske flyselskaber Norwegian og SAS har begge ruter til amerikanske destinationer, og de arbejder i øjeblikket hårdt på at få et overblik over situationen. Fra USA mod Europa er United Airlines, American Airlines og Delta Air Lines markante operatører.

”Tingene bevæger sig så hurtigt. Den krise, som industrien står over for lige nu, er sandsynligvis den værste i over 40 år,” vurderer Brendan Sobie, der er analytiker og konsulent ved Sobie Aviation, til erhvervsmediet Bloomberg.

Flere amerikanske flyselskaber har reageret, efter Donald Trump har indført indrejseforbuddet. Selskaberne kommenterer dog ikke på selve indrejseforbuddet, men kun på den omstændighed, at der hurtigt vil ske justeringer af selskabets ruter til Europa. Det skriver USA Today.

 

Relaterede artikler:

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter

SAS-ansatte skal 20 procent ned i løn og arbejdstid