Den internationale Simon Bolivar-lufthavn i Caracas.

USA forbyder flyvninger til Venezuela

USA’s transportminister har udstedt forbud mod at flytrafik mellem USA og Venezuela på grund af urolighederne i landet. Europæiske selskaber flyver fortsat.

Situationen i det sydamerikanske land Venezuela bliver stadig mere anspændt. Den siddende præsident Nicolas Maduro nægter at overgive magten til den selvudnævnte præsident Juan Guaidó, og det er blandt andet kommet til voldsomme gadekampe i landets hovedstad Caracas.

Den kaotiske situation i landet får nu den amerikanske transportminister Elaine L. Chao til at beordre et stop for al flytrafik mellem USA og Venezuela. Det sker på baggrund af en anmodning fra den fungerende amerikanske minister for Homeland Security, som har vurderet de aktuelle sikkerhedsforhold i Venezuela.

“Beslutningen er baseret på den igangværende politiske ustabilitet og øgede spændinger i Venezuela og den dermed forbundne utilsigtede risiko for flyoperationer,” hedder det i en meddelelse fra Homeland Security.

Ingen ruter siden marts
Alle amerikanske flyselskaber med ruter til Venezuela har dog allerede i for længst indstillet trafikken til Venezuela efter mange måneders vold og uro i landet. American Airlines indstillede som det sidste af de amerikanske flyselskaber sine flyvninger til Venezuela med lukningen af ruten mellem Miami og Caracas i marts.

USA er lige som de fleste europæiske lande stærkt kritiske over for præsident Maduro, og USA trak midt i marts alle sit resterende diplomatiske personale i Venezuela hjem.

De amerikanske luftfartsmyndigheder FAA har i forvejen udstedt et forbud mod, at amerikansk registrerede fly overflyver Venezuela i højder på under 26.000 fod af hensyn til sikkerheden.

Flere europæiske selskaber flyver
Spørgsmålet er nu, hvordan europæiske flyselskaber med ruter til Caracas – heriblandt Air France, Iberia, Air Europe og TAP Portugal – vil forholde sig efter det amerikanske flyveforbud. Indtil videre har ingen af selskaberne offentliggjort planer om at indstille trafikken til Venezuela.

Både Air France og Iberia har tidligere i år aflyst nogle af deres afgange til Caracas – enten af hensyn til sikkerheden eller på grund af usikkerhed om brændstofleverancer i Venezuela. Air France aflyste eksempelvis alle flyvninger til og fra Venezuela 23.-25. februar med henvisning til sikkerhedssituationen i landet.

 

Relaterede artikler:

Air France lukker endnu en Sydamerika-rute

Venezuelansk selskab vil flyve til Europa