Aribus A320-200 fra Eurowings. (Foto: Adrian Pingstone)

Våbenhvile i Eurowings-strid

Eurowings’ kabinepersonale vil ikke strejke i denne uge, som det ellers var planen efter weekendens sammenbrud i forhandlingerne.

Forhandlinger i weekenden mellem Lufthansa-datterselskabet Eurowings og repræsentanter for selskabets kabinepersonale om en ny overenskomst endte i weekenden resultatløse.

Medarbejderne havde oprindeligt annonceret, at man ville nedlægge arbejdet i denne uge, hvis ikke parterne nåede frem til en aftale i weekenden.

Mandag besluttede de faglige repræsentanter imidlertid at erklære en form for ensidig våbenhvile. I stedet for at nedlægge arbejdet, så opfordrer medarbejderforeningen til at forhandlingerne med Eurowings-ledelsen skal fortsætte med en mæglingsmand for bordenden. De peger konkret på den tidligere ministerpræsident i den tyske delstat Brandenburg, Matthias Platzeck, som mægler.

Eurowings hilser forslaget velkommen og har stukket hovedet ned i kalenderen for at finde en dato for et mæglingsmøde.

Store konsekvenser
Dermed undgår Eurowings og selskabets passagerer endnu en uge med strejker og aflyste flyvninger. I sidste uge strejkede kabinepersonalet i 24 timer torsdag. Noget der havde store konsekvenser for afviklingen af selskabets trafikprogram. Således måtte 400 ud af 555 flyvninger aflyses torsdag.

Eurowings er Lufthansa-gruppens lavprisselskab og har overtaget betjeningen af en lang række Lufthansa-ruter fra en stribe af tyske lufthavne sammen med en bunke Airbus A320-fly, som er blevet malet om fra Lufthansas farver til Eurowings’ farver.

Ved at overflytte medarbejdere og fly til Eurowings har Lufthansa kunne producere flyvningerne billigere og dermed stå en smule stærkere overfor konkurrenterne. Men nu er der altså også brug for tilpasninger i Eurowings. Og det er det, som selskabets ledelse og de faglige repræsentanter har forhandlet om gennem længere tid. Medarbejderne er blevet tilbud en lønforhøjelse på syv procent, men de vil have mere end det. Desuden er de opsat på at få bedre vilkår for det deltidsansatte kabinepersonale.

 

 

Relaterede artikler:

Risiko for strejke hos Eurowings

Lufthansa: Fremskridt i Eurowings

Eurowings bekræfter interesse i SAS

Lufthansa-datter åbner base i Østrig

Lufthansa flytter langruter til lavprisselskab