De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter fra Nordic Seaplanes. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Vandflyruten er klar med weekendflyvninger

Nordic Seaplanes vil lørdag for første gang gå i luften i en weekend på ruten mellem havnene i Aarhus og København. Selskabet har nemlig oplevet en stigende efterspørgsel på weekendflyvninger.

Siden første flyvning i maj 2016 har Nordic Seaplanes udelukkende opereret fra mandag til fredag på ruten mellem Aarhus Havn og Københavns Havn. Men dette ændrer sig nu.

Således har det danske vandflyselskab besluttet at tilbyde weekendflyvninger mellem havnene i Danmarks to største byer. Hidtil har Nordic Seaplanes primært haft erhvervslivet som målgruppe, og derfor har fokus været på hverdagsflyvninger, men nu bliver der altså ruteflyvninger alle ugens dage.

Første weekendflyvning bliver 15. april, og Nordic Seaplanes har udvidet fartplanen med en formiddagsafgang lørdag og en eftermiddagsafgang søndag. Fra både Aarhus og København.

Kunderne har efterspurgt weekendflyvninger
Ole Dupont Christiansen, administrerende direktør for DHC 6 Invest, der er driftsselskabet bag vandflyruten, fortæller, at tiden var inde til at prøve kræfter med ruteflyvninger i weekenden.

”Kunderne har gennem længere tid efterspurgt weekendafgange, og med den stigende efterspørgsel føler vi nu, at markedet er modent til en udvidelse af fartplanen,” siger han.

”Med udvidelsen er målet at kunne tilbyde de private kunder en oplevelsesrig og hurtig transportform mellem Danmarks to største byer. Begge steder lander vi bynært, så det er nemt for de rejsende at komme ind til byen for at opleve, gå på museum, shoppe og nyde en god middag.”

Prisen for en tur mellem Aarhus og København bliver fast på 997 kroner inklusiv seks kilo bagage.

Bedre produkt til forældre
Med opstarten af weekendflyvninger lægger Nordic Seaplanes samtidig vægt på, at selskabet har et bedre produkt til de forældre, der måtte have et behov for, at deres barn flyver uledsaget mellem Aarhus og København.

”Allerede i dag har vi succes med uledsagede børn rejser, hvilket helt sikkert skyldes den korte rejsetid, det personlige opsyn og så er det jo også lidt sejt at rejse med et vandfly,” fortæller Ole Dupont Christiansen.

Tilbuddet fra Nordic Seaplanes omkring uledsagede børn gælder børn i alderen otte til 15 år.

Helt konkret viser weekendfartplanen, at der er afgang fra Aarhus lørdag klokken 11.30 og søndag klokken 17.00. Fra København er der afgang lørdag klokken 09.45 og søndag klokken 15.00.

Øget fokus på sightseeing-afgange
Foruden de almindelige ruteflyvninger har Nordic Seaplanes lagt et stigende fokus på sightseeing-flyvninger. Dette for at sikre fuld beskæftigelse til selskabets to vandfly, da antallet af forretningsrejsende ikke er det samme som før coronapandemien.

I 2022 var andelen af sightseeing-passagerer omkring 40 procent af det samlede antal passagerer. I år vil dette segment udgøre hovedparten af selskabets aktivitet med cirka 60 til 70 procent. Ole Dupont Christiansen fortæller også, at selskabet udvider muligheden for at flyve sightseeing over København, når der er ekstra mange turister i byen.

Nogle af aftenturene med vandflyene er med fokus på gin- og vinsmagninger. Konceptet fungerer sådan, at man får et enkelt glas i gaten inden afgang, mens der venter ”det helt store” efter landing.

 

Relaterede artikler:

Vandflyselskab: Færre afgange og mere sightseeing

Nordic Seaplanes vil have regeringens støtte til SAF

Vandflyselskab lander overskud trods COVID-19