Vil ansætte 1.000 piloter inden næste sommer

Delta Air Lines skal have rigtig mange nye piloter ind. Rejselysten er ved at være lige så stor som før corona, og de kommende uger og måneder åbner selskabet endnu flere ruter til Europa.

Det amerikanske flyselskab Delta vil i løbet af det kommende år og inden sommeren 2022 ansætte over 1.000 piloter. Ansættelserne skyldes det forventede opsving efter coronapandemien samt en udvidelse af selskabets netværk af ruter.

Ifølge mediet Bloomberg skrev John Laughter, vicekoncernchef og ansvarlig for driften, tidligere på ugen til en række medarbejdere, at de indenlandske fritidsrejser i denne måned er tilbage på niveauet fra før pandemien.

Amerikanske flyselskaber har for nylig udvidet antallet af flyvninger for at kunne dække behovet på hjemmemarkedet, nu hvor amerikanerne igen er begyndt at tage på ferie og tage på familiebesøg.

“Det er alt sammen gode nyheder, men vi skal huske på, at selvom vores leisurepassagerer er på vej tilbage, betaler de ikke samme priser som før pandemien,” lød det fra John Laughter. Delta har dog tidligere fortalt, at selskabet venter overskud i juni.

Mange ansatte er forsvundet
Flyselskaberne i USA har haft svært ved at få enderne til at nå sammen, da de har færre ansatte end før pandemien. Eksempelvis tog 20 procent af Deltas ansatte mod et tilbud om tidlig pensionering eller frivillig fratrædelse, da pandemien toppede sidste år. Og over halvdelen af de ansatte tog orlov uden løn i kortere eller længere perioder.

Det Atlanta-baserede flyselskab indleder i denne uge træningen af en række piloter, som havde modtaget betingede jobtilbud, før coronaen satte en stopper for rejselysten.

Vicekoncernchefen forventer ligeledes, at der i løbet af det næste halve år for alvor kommer gang i flyvningerne over Atlanten. Det bygger han på lempelser af rejserestriktionerne i Europa.

Øger på Europa
Delta Air Lines har netop offentliggjort, at det øger antallet af afgange over Atlanten. Det skyldes, at Holland, Tyskland og Portugal igen er åbne for rejsende fra USA, ligesom Italien har lempet på restriktionerne og nu tillader vaccinerede turister at komme ind.

Det betyder at Atlanta fra 1. august fire gange om ugen flyver til Lissabon fra New York med en Boeing 767-300ER. Selskabet åbner 8. juli ruten til Nice, hvor der bliver tre ugentlige afgange fra New York med en Boeing 767-400.

På ruten til Dubrovnik i Kroatien bliver der fire ugentlige afgange med en Boeing 767-300ER fra New York fra den 2. juli.

Venedig kommer også tilbage i rutenetværket. Fra 2. juli bliver der tre ugentlige afgange fra New York med en Boeing 767-300ER og fra 5. august bliver der fem ugentlige afgange fra Atlanta med en Boeing 767.

Derudover skruer selskabet markant op for antallet af flyvninger til en række storbyer i Europa, som hidtil er blevet betjent men i mindre omfang. Der kommer flere afgange, og det bliver muligt at flyve til destinationerne fra flere forskellige amerikanske lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Hundredvis af afgange aflyst

Amerikansk flyselskab vil samarbejde med airBaltic

Alle Delta-piloter kan være tilbage til efteråret