Wizz Air-piloter i cockpittet på en Airbus A320. (Foto: Wizz Air | Twitter)

Vil ansætte 4.600 piloter frem til 2030

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air regner med at have mere end tre gange så mange fly om ti år. Derfor skal der ansættes tusindvis af nye piloter.

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air har planer om at ansætte yderligere 4.600 piloter inden 2030. Piloterne skal bruges i de hundredvis af nye fly, selskabet forventer at hente ind de kommende år.

Wizz Air er kommet hurtigere på benene end mange af sine konkurrenter, og i løbet af august regner selskabet med at være tilbage på samme kapacitet som før coronapandemien.

For at have piloter nok til af holde flyene i luften har selskabet allerede i år uddannet mere end 150 nye piloter, og man forventer at ansætte yderligere 300 inden årets udgang.

Ryanair ansætter også
Wizz Air er ikke ene om at rekruttere nye piloter. I sidste måned annoncerede Ryanair, at selskabet skal bruge 2.000 piloter i løbet af de næste tre år.

Om de mange nyansættelser i lavprisselskaberne så er nok til at samle op efter tilbagegangen i de klassiske netværksselskaber, må tiden vise.

På den anden side af Atlanten har American Airlines sagt, at de vil ansætte 350 piloter i år og 1.000 i 2022, mens Delta Air Lines planlægger at ansætte 1.000 piloter næste år.

Vil op på over 500 fly
For øjeblikket flyver Wizz Air på over 800 ruter til 191 destinationer i 49 lande. Indenfor de næste ti år vil selskabet mere end tredoble flyflåden, så den kommer op på over 500 Airbus-fly.

Wizz Air har i dag en flåde, der består af 143 fly. Ifølge hjemmesiden planespotters.net råder selskabet over 68 Airbus A320, 74 Airbus A321 og en enkelt Airbus A330.

”Vi er glade for at kunne rekruttere tusinder af nye piloter på et spændende tidspunkt for Wizz Air, hvor vi vokser i hele Europa og videre ud i verden,” siger Heiko Holm, vicedirektør i Wizz Air.

Til stede i Danmark
Udover den intense rekruttering af piloter forsætter Wizz Air med at ansætte kabinepersonale på tværs af selskabets 43 baser. Wizz Air har i løbet af det seneste år åbnet 18 nye baser og 300 nye ruter.

Lavprisflyselskabet er også til stede i Danmark med ruter fra Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn. Wizz Air har sågar forsøgt sig med indenrigsflyvning i Norge, men herfra trak man sig i maj i år.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air: Første flyselskab med fuld 2019-kapacitet

Wizz Air: Kriser er perfekte til ekspansion

Lavprisselskab søger 2.000 piloter