Foto: Ryanair

Lavprisselskab søger 2.000 piloter

Ryanair får brug for rigtig mange ansatte de kommende år, så lavprisselskabet kan vokse sig større end inden pandemien.

Det irske lavprisselskab Ryanair vil i løbet af de næste tre år ansætte 2.000 nye piloter.

Behovet for de mange nye piloter hænger sammen med, at selskabet de kommende år modtager i alt 210 nye Boeing 737 MAX-fly.

De nye fly skal delvist erstatte en række ældre Ryanair-fly, og de vil samtidig gøre det muligt for flyselskabet at vokse sig endnu større end før coronapandemien.

Masser af huller
De fleste af kaptajn-stillingerne i de nye MAX-fly vil blive besat gennem interne forfremmelser. Men disse forfremmelser medfører, at der nu kommer en hel række stillinger som styrmænd, der skal udfyldes.

”Det er en god nyhed for både erfarne og kommende piloter, men også for vores egne piloter, der vil opnå hurtige forfremmelser,” siger Ryanairs personalechef, Darrell Hughes.

Arbejdet med at uddanne de mange nye piloter bliver indledt allerede i år, og det vil ske i et tæt samarbejde med Dublin Airline Flight Academy, der skal stå for træningen af piloterne. Men de nye pilotstillinger er ikke bundet til Irland. Der vil være stillinger over hele Europa, lover selskabet.

Ryanair har trafik til og fra lufthavnene i København, Aalborg, Aarhus og Billund. Selskabet åbner til efteråret en base i Billund, hvor der skal være to fly stationeret.

Væksten vender tilbage
”Under hele pandemien har vi arbejdet tæt sammen med vores medarbejdere for at redde job, og vi er glade for, at vi nu kan begynde at planlægge en tilbagevenden til vækst i de kommende år, når vi kommer os efter COVID-19-krisen og vokser til 200 millioner gæster om året inden 2024,” siger Darrell Hughes.

Ryanair-gruppen flyver for øjeblikket næsten udelukkende med Boeing 737-800-fly, og selskabet har over 400 af denne type. Men Ryanair har netop modtaget sine første 737 MAX-fly, der blandt andet har plads til 197 passagerer, hvor der kun er plads til 189 passagerer i Boeing 737-800-flyene.

Værdien af Ryanairs flyordre hos Boeing er på over 22 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 135 milliarder kroner. Flytypen reducerer brændstofforbruget med 16 procent per sæde sammenlignet med Boeing 737-800, og støjniveauet reduceres med 40 procent.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner ny nordafrikansk base

Ryanair har modtaget første Boeing 737 MAX

Maltesisk flyselskab på ny Ryanair-base i Billund