Prototype på første Urban-Air Port i Coventry. (Foto: Hyundai | PR)

Vil etablere 65 mini-lufthavne over hele verden

Det er ikke nok at investere i udviklingen af lufttaxier. De skal også have steder at lande og lette fra. Hyundai vil sammen med Urban-Air Port opbygge infrastrukturen.

Den engelske start-up-virksomhed Urban-Air Port har indgået et partnerskab med den sydkoreanske bilproducent Hyundai om at bygge 65 mini-lufthavne verden over. De nye lufthavne skal betjene den kommende generation af electric vertical take-off and landing (eVTOL) fartøjer, der også kaldes lufttaxier.

En lufttaxi er typisk et lille elektrisk fly eller et droneinspireret fartøj, der er bygget til at transportere et mindre antal mennesker over relativt korte afstande.

Og de er på vej. Det tyske firma Volocopter har planer om at introducere de flyvende taxier i Paris under OL i 2024, mens United Airlines ønsker at købe 200 små elektriske fly, der skal kunne fragte passagerer fra midtbyområder i storbyerne til de internationale lufthavne. 

Infrastrukturen mangler
Men ifølge Urban-Air Port mangler den spirende eVTOL-sektor steder, hvor lufttaxierne kan lande, lette og få ladet batterierne op. Det kan blive en stor blokering for væksten, mener firmaet, der påpeger, at kun tre procent af investeringerne i markedet er gået til den fysiske infrastruktur.

”Vi ved, at en fremtid med elektriske, flyvende køretøjer og droner i byer snart bliver en realitet. Men det kan ikke ske, hvis vi ikke har infrastrukturen på plads,” siger Ricky Sandhu, grundlægger af Urban-Air Port til mediet eandt.theiet.org.

Han mener, at Urban-Air Port vil være med til ændre den måde, vi rejser på for evigt, åbne op for ren bytransport for alle, forbedre forbindelserne i overfyldte storbyer, reducere forureningen samt øge produktiviteten.

Designet til byer
Urban-Air Port har skabt modulære hubs, der er designet med kompakte miljøer i tankerne, så det er muligt at placere dem i tætte byområder.

Virksomheden standser ikke med samarbejdet med Hyundai om de 65 mini-lufthavne. Urban-Air Port sigter mod at etablere et globalt netværk af by-lufthavne med over 200 lufthavne i løbet af de næste fem år.

Urban-Air Port fortæller, at virksomheden vil afsløre verdens første fuldt operationelle mini-lufthavn, kaldet Air-One, i Coventry i begyndelsen af ​​næste år.

 

Relaterede artikler:

Flertal i Øresundsregionen siger nej til lufttaxier

Flyselskab vil købe 200 lufttaxier

Vil teste elektriske lufttaxier i Paris-lufthavn til sommer