Fra venstre: Adminstrerende direktør Marijus Ravoitis fra BAA Training og Bob Gibbs, der er forretningsudviklingsdirektør for Textron Aviation Defense. (Foto: Avia Solutions Group | PR)

Vil etablere den største pilotskole i Europa

48 nye fly skal bringe BAA Training et skridt tættere på at have en pilotskole, der sigter efter at blive den største i Europa. En del af eleverne ventes at skulle flyve for Avia Solutions Group.

BAA Training, der tidligere var kendt som Baltic Aviation Academy, nærer et ønske om at opbygge Europas største pilotskole, der skal kunne varetage træningen af op mod 1.000 elever om året. Planen er, at den skal befinde sig i Spanien.

Med henblik på at indfri den ambition fortæller selskabet nu, at man har erhvervet sig 48 Cessna 172 Skyhawk-fly i en handel med Textron Aviation. Flådeudvidelsen vil gøre hverdagen mere effektiv, da antallet af tilgængelige fly og flyverlystne elever dermed bringes tættere på hinanden.

BAA Training nævner selv cockpits af glas med godt udsyn og de ombordværende systemer til navigation og vejrovervågning som værktøjer, der vil bidrage til at give eleverne mere praktisk erfaring i et miljø, der så vidt mulige minder om dét, de kommer ud til, når de er færdiguddannende.

Vil få tilbudt job hos moderselskabet
I øjeblikket er BAA Trainings primære base i Lleida-Alguaire International Airport, men de kommende fly ventes at blive placeret på en anden og endnu unanvgiven base, der står til at blive åbnet i anden halvdel af næste år. Yderligere baser ventes at følge efter i 2025 og 2026.

BAA Training har hovedkontor i Vilnius i Litauen, men har en tilstedeværelse i Europa, Asien og Stillehavsområdet samt Afrika. Det er et datterselskab til Avia Solutions Group, der blandt andet også ejer SmartLynx Airlines, Avion Express, Bluebird Nordic, KlasJet, samt Magma Aviation.

En del af de kommende elever vil efter planen også blive tilbudt arbejde hos flyselskaber i koncernen, når deres træning er tilendebragt. Det fortæller Marijus Ravoitis, der er administrerende direktør for BAA Training.

”Denne strategiske investering vil øge vores flyflåde betragteligt, og det vil gøre BAA Training i stand til effektivt at uddanne henved 1.000 piloter årligt. Cirka 200 af disse kadetter skal videre til vores moderselskab, som i alt ejer 12 flyselskaber.”

Er et af de mest benyttede træningsfly
Chris Crow, der står i spidsen for Cessna Pilot Center hos Textron Aviation, glæder sig over, at parterne er nået til enighed og har fået indgået en aftale om de 48 fly, som han mener er et godt valg til formålet.

“I mere end seks årtier har Cessna 172 Skyhawk været en kilde til inspiration for kommende piloter, og det er et af de mest benyttede træningsfly i verden.”

I tillæg til at uddanne nye elever til piloter gør BAA Training sig også blandt andet i videreuddannelse af piloter samt træning af kabinepersonale.


Relaterede artikler:

British Airways vil betale alle udgifter for 60 piloter

Icelandair i samarbejde med norsk pilotakademi

Genoptager kadetprogram for piloter