Boeing 737 fra Jet2.com. (Foto: Jet2.com)

Vil flyve til Island fra ni britiske lufthavne

Britiske Jet2.com skruer op for betjeningen af Island næste vinter, hvor flyselskabet vil flyve fra alle sine ni britiske baser til Keflavik.

Briternes interesse for at opleve nordlys om vinteren i Island er tilsyneladende meget stor, og den interesse har Storbritanniens tredjestørste flyselskab, Jet2.com, besluttet at udnytte kommercielt.

Jet2.com har netop offentliggjort en større udvidelse af sit Island-program for vinteren 2020/21, hvor selskabet vil flyve fra i alt ni britiske lufthavne til Keflavík International Airport nær Reykjavik med Boeing 737-800-fly.

Ruteflyvninger og charterflyvninger
Satsningen på britiske nordlysturister til Island omfatter to perioder med ruteflyvninger fra lufthavnene i Manchester og Birmingham samt i alt 37 charterflyvninger fra lufthavnene London Stansted, East Midlands, Leeds Bradford, Newcastle, Belfast, Edinburgh og Glasgow.

”Efter den enorme popularitet for vores service til Island, glæder vi os over at tilbyde et stærkt udvidet program for vinteren 20/21. Det er vores største program nogensinde med flere ruteflyvninger og flere ture til salg, og det betyder, at vi flyver til denne spektakulære destination fra alle ni af vores britiske baser,” siger Steve Heapy, koncernchef for Jet2.com og Jet2holidays.

Jet2.com overtog i november sidste år en række slottider i lufthavnene i Birmingham, London Stansted og Manchester efter det konkursramte Thomas Cook Airlines. Selskabet har for nyligt annonceret en udvidelse af flyveprogrammet fra både Manchester og Birmingham til sommer med 25-32 procent flere sæder til salg i forhold til sidste sommer.

Flyselskab med stærk vækst
Jet2.com er Storbritanniens tredjestørste flyselskab efter easyJet og British Airways. Selskabet fløj i det seneste regnskabsår 2018/19 med over 12 millioner passagerer, hvilket var 25 procent flere end året før og mere end en fordobling i forhold til 2015.

Jet.com har eksisteret siden 2002 som en re-branding af det ældre flyselskab Channel Express, der fløj til de britiske kanaløer. Selskabet fløj i første omgang fra Leeds Bradford International Airport til Amsterdam med to Boeing 737-300.

Siden er selskabet vokset stærkt, og Jet2.com flyver i dag til over 70 destinationer – især feriedestinationer i de sydeuropæiske lande. Jet2.com har en flåde på 90 fly, som primært består af Boeing 737-800, og selskabet har baser i ni lufthavne i Storbritannien samt i Palma de Mallorca og Alicante i Spanien.

 

Relaterede artikler:

Islandske passagertal i frit fald efter WOW-konkurs

Britisk flyselskab overtager Thomas Cook-slots

677 charterfly på vej til julemandens land