Motor på Boeing 787 Dreamliner fra Norse. (Foto: Norse Atlantic Airways | PR)

Vueling i virtuelt samarbejde med Norse

Vueling har indgået et virtuelt partnerskab med Norse Atlantic Airways, der fremover vil være tilsluttet Vueling Global-platformen for at generere fødetrafik til selskabets atlantflyvninger.

Et nyt samarbejde mellem Vueling og Norse Atlantic Airways har set dagens lys.

Således har det spanske lavprisflyselskab og det norske langdistanceflyselskab netop indgået en ny virtuel aftale, der betyder, at Norse fremover er tilsluttet Vueling Global-platformen.

Norse er det 18. flyselskab, som Vueling får forbundet via platformen, som blev lanceret i juni 2021. Partnerskabet gør det muligt for Vueling-kunder nemt at booke rejser med flyene fra Norse, der flyver fra London, Paris, Oslo og Rom til destinationer i USA som New York, Miami og Los Angeles. Ligesom Norse-kunderne vil kunne booke billetter til Vueling-netværket.

Vueling Global-platformen er baseret på såkaldt API-teknologi (Advance Passenger Information) fra den islandske teknologivirksomhed Dohop, hvis rejsesøgemaskine benyttes til at skabe de virtuelle forbindelser ved at sammenstille data fra de deltagende flyselskaber. Der er således ikke tale om en interline-aftale i traditionel forstand.

Dohop administrerer forbindelsen og yder assistance i tilfælde af aflyste flyafgange eller flyforsinkelser, så de rejsende kan nå deres destinationer så hurtigt som muligt.

Norse med flere partnerskaber omkring fødetrafik
Ved at indgå distributionssamarbejder med andre flyselskaber vil Norse Atlantic Airways kunne generere essentiel fødetrafik for at skabe rentabilitet på sine atlantflyvninger. Flyselskabet har derfor tidligere indgået virtuelle partnerskaber med EasyJet og Norwegian i Europa og Spirit Airlines i USA. Og nu er der således også landet en virtuel aftale med Vueling.

”Vi er meget glade for yderligere at udvide vores tilslutningstilbud til vores passagerer. Kombineret med vores tidligere annoncerede flyselskabspartnere vil vi være i stand til at tilbyde endnu større valgmuligheder og bekvemmelighed for passagerer, der ønsker at rejse over Atlanten,” siger Zoe Osborne, direktør for kommercielle partnerskaber hos Norse Atlantic Airways.

Vueling er glade for, at samarbejdet med Norse er med til at sikre selskabets kunder flere valgmuligheder og fleksibilitet, når rejsen går over Atlanterhavet. Og dette altså takket være teknologien fra Dohop.

”Siden lanceringen af vores platform i 2021 har vi arbejdet tæt sammen med Dohop for fuldt ud at udnytte fordelene ved alternativ interlining og skabe meningsfulde, strategiske partnerskaber med fremsynede flyselskaber som Norse Atlantic Airways – alt sammen uden begrænsningerne af ældre teknologi,” siger Jesus Monzo, direktør for distributionsstrategi og -alliancer hos Vueling.

 

Relaterede artikler:

Norse i samarbejde med Norwegian

To nye Norwegian-ruter fra Aalborg Lufthavn

Vueling tror ikke på Norwegian-satsning