Vueling-fly i Barcelona El-Prat.

Vueling siger ja tak til IAG

Vuelings bestyrelse anbefaler aktionærerne at sige ja tak til et forhøjet købstilbud fra British Airways og Iberias moderselskab.

Efter at International Airlines Group (IAG) hævede sit tilbud med 32 procent, har Vuelings bestyrelse valgt at anbefale de øvrige aktionærer, at de sælger deres aktier i Vueling til IAG, der gennem datterselskabet Iberia i forvejen ejer 45 procent af selskabet.

Hvis aktionærerne vælger at følge bestyrelsens anbefaling, så vil de kunne få 9,25 euro for hver aktie. I første omgang kom IAG med et bud på 7 euro. Men det var for lavt, mente bestyrelsen i det spanske lavprisselskab. Det nye bud faldt mere i bestyrelsens smag og giver Vueling en værdi på knap 2,1 mia. danske kroner.

Skal fyre 3.000
IAG ejer British Airways og spanske Iberia. Luftfartskoncernens topchef, den tidligere British Airways-boss Willie Walsh, har tidligere forsikret, at det er planen at Vueling skal fortsætte som selvstændigt selskab og ikke fusioneres med Iberia.

De to selskaber dyster intenst på det spanske indenrigsmarked samt på en del udenrigsruter, selvom store økonomiske problemer har taget hårdt på Iberia. Selskabet står over for at skulle fyre 3.000 medarbejdere og skære kraftigt ned på lønningerne til de tilbageværende medarbejdere.

Hvis IAG får fuld kontrol med Vueling er det ikke usandsynligt, at Vueling kommer til at overtage den del af Iberias produktion, som selskabet ikke selv kan gennemføre rentabelt.

Vueling har i dag omkring 70 fly, som flyver fra primært Barcelona til destinationer over hele Europa. I Danmark lander der regelmæssigt Vueling-fly i både Københavns og Aalborg lufthavn.