Repræsentanter fra Wizz Air og Saudi-Arabien ved præsentationen af de 20 nye ruter. Foto: László Csáki/LinkedIn

Wizz Air igangsætter kæmpe offensiv i Saudi-Arabien

Fra december sparker Wizz Air et markant trafikprogram i gang fra Saudi-Arabien i form af 20 nye ruter til europæiske destinationer. I løbet af 2023 er målet at tilbyde over én million sæder.

Wizz Air er til stede i Mellemøsten med datterselskabet i Abu Dhabi, men selskabet er tilsyneladende langt fra færdig med ambitionerne i dette område.

Således har det ungarske lavprisflyselskab netop annonceret, at det vokser sin tilstedeværelse i Mellemøsten. Fra december 2022 og ind i det nye år vil det åbne 20 nye ruter fra tre forskellige byer i Saudi-Arabien til destinationer i Europa. Den største enkeltstående meddelelse om nye ruteåbninger i selskabets historie.

Der er tale om i alt 10 ruter fra hovedstaden Riyadh. Der vil være to ugentlige afgange til Bukarest, Budapest, Catania, Milan Malpensa, Rom Fiumicino, Venedig, Sofia og Wien. Herudover vil der blive tilbudt én ugentlig afgang til Larnaca og Napoli.

Fra Jeddah åbner Wizz Air til december ruter til Milan Malpensa og Wien, mens der i januar 2023 åbnes til Bukarest, Budapest og Rom Fiumicino. I april åbnes der til Venedig. Alle ruter er med to ugentlige afgange. Fra juli næste år vil der være én ugentlig afgang til Larnaca. Fra Dammam bliver der fra april næste år to ugentlige afgange til Tirana og Budapest, mens Larnaca får én ugentlig afgang fra juli.

I løbet af 2023 forventer Wizz Air tilsammen at kunne tilbyde over én million sæder fra Riyadh, Jeddah og Dammam til europæiske destinationer.

Vil bidrage til vækst i saudisk turisme
Offensiven fra Wizz Air er en del af Saudi-Arabiens Vision 2030-program om at tredoble landets passagertrafik ved udgangen af årtiet. Det ungarske selskab underskrev tidligere i år en hensigtserklæring (MoU, red.) med det saudiarabiske investeringsministerium for at støtte udviklingen af landets turisme.

”Dagens meddelelse følger det aftalememorandum, vi for nylig underskrev med regeringen, der gør det muligt for os at bidrage til saudisk turismes vækst og hele dens økosystem. Jeg ser kongeriget som et langsigtet strategisk marked for Wizz Air, hvor vi vil fortsætte med at innovere og tilbyde lavprisflyvning til gavn for saudiarabiske indbyggere og besøgende såvel som landets diversificerende økonomi,” siger József Varadi, koncernchef i Wizz Air.

Wizz Air tog i juni i år forskud på satsningen i Saudi-Arabien, da selskabet annoncerede nye ruter fra Dammam til Rom, Wien og Abu Dhabi. Selskabet oplyste, at det ønskede at styrke sin tilstedeværelse i kongeriget.

Abu Dhabi er netop et velkendt sted for Wizz Air. Lavprisflyselskabet stiftede i december 2019 datterselskabet Wizz Air Abu Dhabi, der er et joint venture sammen med det statsejede Abu Dhabi Development Holding, der ejer 51 procent af selskabet. Der flyves fra Abu Dhabi til destinationer i Europa, Afrika og Asien.

 

Relaterede artikler:

Ryanair og Wizz Air over 2019-niveau

Wizz Air klar med nyt flyselskab i Mellemøsten

Wizz Air etablerer lavprisflyselskab i Mellemøsten