Airbus A321neo fra Wizz Air Abu Dhabi. (Foto: Wizz Air | PR)

Wizz Air udnytter option på køb af 75 A321neo-fly

Yderligere 75 fly fra Airbus står til at blive en del af flåden hos Wizz Air, der ifølge koncernchefen har sat et mål om, at flyselskabet skal råde over i alt 500 fly, når dette årti er forbi.

Wizz Air har travlt med at udvide forretningen. I slutningen af august fortalte det ungarske lavprisselskab, at man planlægger at åbne 20 nye ruter mellem tre forskellige byer i Saudi-Arabien og destinationer i Europa.

Det var den største enkeltstående meddelelse om ruteåbninger, som selskabet er kommet med i de 19 år, der er gået, siden det blev grundlagt. Nu fortæller Wizz Air så, at selskabet udvider flåden med yderligere 75 fly.

I øjeblikket består selskabets samlede flåde af 166 fly, der har en gennemsnitsalder på 4,7 år. 145 af disse benyttes af Wizz Air, mens datterselskaberne i Abu Dhabi og Storbritannien råder over henholdsvis fire og 17 fly.

Gør brug af option
Alle flyene i selskabets flåde er fremstillet af Airbus, og det bliver også tilfældet med de nye. Det drejer sig om 75 Airbus A321neo’er, der var en option til en købsaftale på 102 fly, som Wizz Air indgik med Airbus sidste år.

Ordren fordelte sig på 75 A321neo-fly samt 27 A321XLR (extra long range, red.), hvoraf størstedelen skulle leveres mellem 2025 og 2027.

Derudover sikrede Wizz Air sig også retten til at erhverve yderligere 19 A321neo’ere under visse omstændigheder, mens Airbus som en del af aftalen gav flyselskabet option på at købe 75 fly af typen derudover. Disse forventes dog først at kunne blive leveret mellem 2028 og 2029.

Wizz Air oplyser, at selskabet onsdag i denne uge gav flyproducenten besked på, at selskabet ønsker at udnytte optionen og erhverve sig de ekstra 75 A321neo’er. Tidsrammen for leveringerne skal nu forhandles på plads af de to selskaber, hvorefter den skal godkendes af Wizz Airs aktionærer.

Ønsker at have 500 fly i 2030
I forbindelse med nyheden om flådeudvidelsen fortæller koncernchef József Váradi fra Wizz Air, at flyselskabet arbejder henimod et mål om, at flåden skal være af en helt anden kaliber, når kalenderen viser 2030.

”Kombinationen af Wizz Airs forretningsmodel som et ultralavprisselskab samt Airbus’ A321neo-fly skaber et stærkt fundament for Wizz Airs vækst i løbet af det næste årti samtidig med, at vi i endnu højere grad befæster vores position som et af verdens mest bæredygtige flyselskaber.”

”Vi er fortsat godt på vej mod at opnå vores mål om at blive et flyselskab med 500 fly i flåden, inden det nuværende årti slutter, mens vi gradvist opfylder vores ambition om at mindske mængden af CO2-udledninger med 25 procent i 2030.”


Relaterede artikler: 

Wizz Air har fået første fly ud af Ukraine

Wizz Air vinterlukker syv ruter fra Billund

Wizz Air igangsætter kæmpe offensiv i Saudi-Arabien