Wizz Air A320-fly.

Wizz Air i pludselig modvind

Lavprisflyselskabet Wizz Air reducerer kraftigt på flyvninger til og fra hjemmebasen i Ungarn efter måneder, hvor selskabet ellers har annonceret den ene ruteåbning efter den anden.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air er de seneste måneder ekspanderet kraftigt ved at annoncere den ene ruteåbning efter den anden fra en række europæiske lufthavne.

Det er sket på trods af coronapandemien, som ikke synes at have svækket Wizz Airs angrebslyst på konkurrenterne – snarere tværtimod.

Helt usårlig er Wizz Air dog ikke, for nu bliver lavprisflyselskabet ramt af coronapandemien på hjemmemarkedet i Ungarn.

Antallet af afgange reduceres til en fjerdedel
Wizz Air vil ifølge nyhedsbureauet Reuters reducere de ugentlige flyvninger til og fra Ungarn kraftigt fra den 7. september.

Det har Wizz Air meddelt, efter at den ungarske regering har besluttet at lukke sine grænser for udlændinge fra den 1. september i et forsøg på at bremse en stigning i antallet af smittede med cornavirus i landet.

Ungarere, der vender tilbage fra udlandet, har samtidig fået besked om at gå i 14-dages karantæne, ligesom de skal lade sig teste to gange for smitte med coronavirus.

Wizz Air siger i en pressemeddelelse, at selskabet kun vil gennemføre 32 flyvninger om ugen til og fra Ungarn i perioden fra 7. til 30. september. Til sammenligning havde Wizz Air oprindeligt planlagt omkring 126 flyvninger i den første uge af september.

”Fra 7. september til 30. september kan der forventes en større reduktion i flyvninger, og kun de mest populære ruter vil forblive tilgængelige for passagerer,” siger Wizz Air i pressemeddelelsen.

I det samlede europæiske rutenetværk forventer Wizz Air i andet kvartal af selskabets regnskabsår at operere med en kapacitet på 60 procent af det normale, og tirsdag advarede selskabet i en pressemeddelelse om, at det kan blive nødvendigt at reducere kapaciteten yderligere i den kommende vintersæson.

Kraftig ekspansion i Baltikum
I forhold til ruter ekspanderer Wizz Air for tiden i blandt andet Baltikum, hvor selskabet har annonceret nye forbindelser fra Riga i Letland til Billund, Bergen, Stockholm-Skavsta, Trondheim, Reykjavik-Keflavik, Hamborg, Birmingham og Barcelona.

Fra den litauiske hovedstad Vilnius åbner Wizz Air ruter til Stockholm-Skavsta, Trondheim, Birmingham, Liverpool og Hamborg og fra den estiske hovedstad Tallinn til Sandefjord Torp ved Oslo samt til Trondheim.

Wizz Air har også etableret en ny base i Londons Gatwick-lufthavn og har annonceret ønsker om at øge antallet af fly i lufthavnen til 20 i løbet af et år. London Gatwick har ellers hidtil været domineret af lavprisflyselskaber som easyJet, Norwegian og Ryanair.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air ønsker at placere 20 fly på Gatwick-base

Wizz Air med fire nye skandinaviske ruter fra Baltikum

Wizz Air vil åbne rute fra Billund til Riga