Wizz Air Airbus A320 (Foto: Balazs Pinter | GNU 1.2)

Wizz Air klar med stor satsning i Norge

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air afholder tirsdag eftermiddag et pressemøde, hvor koncernchefen vil afsløre en stor satsning i Norge. Der kan givetvis være tale om norske indenrigsflyvninger.

Det er ikke hver dag, at Wizz Airs koncernchef József Váradi træder frem ved pressekonferencer i selskabets markeder. Det er ikke desto mindre tilfældet tirsdag kl. 13.00, hvor det ungarske lavprisflyselskab har inviteret til digitalt pressemøde om en større satsning i Norge.

Med deltagelse af topchefen og omtalen af satsningen som “den største udvikling i det norske luftfartsmarked i dette årti”, kunne det indikere, at der er mere på vej end blot et par nye ruter til og fra norske lufthavne. Det kunne eksempelvis være en entré på norske indenrigsruter, og den idé har Ryanair også tidligere flirtet med. 

Med et vingeskudt Norwegian og et SAS, der kæmper med den omfattende rekapitaliseringsplan, kunne tidspunktet være velvalgt til en lynoffensiv i et af de mest lukrative indenrigsmarkeder i Europa.

“Det kan være nyheden om, at Wizz Air etablerer sig i Norge med base, øger ruter til og fra Norge uden base eller at der der snak om et samarbejde med eksempelvis Norwegian. Det sidste er ikke særligt sandsynligt, tror jeg. Wizz Air-chefen Varadi har været tydelig i forhold til, at selskabet ser efter nye markeder i Vest- og Nordeuropa, og at COVID-19 er ‘once in a lifetime’-mulighed for at ekspandere,” siger den norske luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs til flysmart24.no.

Over to millioner passagerer fra 11 lufthavne
Wizz Air etablerede den første rute fra Oslo Lufthavn i begyndelsen af april 2019, og det var dengang den niende lufthavn i Norge, der fik besøg af selskabets letgenkendelige Airbus A320/321-fly, og sidste år var der flere end to millioner passagerer på selskabets ruter fra Oslo samt de øvrige norske lufthavne.

I dag betjener Wizz Air 11 norske lufthavne fordelt på 35 ruter, og det drejer sig om lufthavnene i Bergen, Bodø, Haugesund, Kristiansand, Molde, Oslo, Sandfjord-Torp, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund.

Der er især ruter til og fra Polen og Baltikum, der er dominerende på det norske marked. Således flyves der til Gdansk fra ni af de 11 norske lufthavne. Destinationer i de tre baltiske lande er populære – og flere er på vej – fra blandt andet Bergen, Trondheim og Sandefjord-Torp.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air med fire nye skandinaviske ruter fra Baltikum

Wizz Air annoncerer rute nummer 100 i Norden

Wizz Air klar med første rute til Oslo Lufthavn