Wizz Air - Airbus A320-200 i Gdańsk Lech Wałęsa Lufthavn. (Foto: Raimond Spekking | CC 4.0)

Wizz Air klar med første rute til Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn bliver den niende lufthavn i Norge, der får besøg af Wizz Airs fly. Det sker fra begyndelsen af april næste år.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air fortsætter den skandinaviske ekspansion. Fra den 4. april næste år vil Wizz Air flyve dagligt mellem Gdansk og Oslo Lufthavn.

Dermed får Wizz Air sin debut i den store norske hovedstadslufthavn, der også for et par år siden lukkede Ryanair indenfor i varmen. En helårsrute med daglig betjening af 180-sæders Airbus A320-200 vil tilføre Oslo Lufthavn en årlig kapacitet på 130.000 sæder, og det bliver der taget godt imod.

“Vi ser frem til at kunne byde Wizz Air velkommen med den første flyvning fra Gdansk til Oslo Lufthavn. Gdansk er et vigtigt trafikknudepunkt i det nordlige Polen, og det glæder os, at Wizz Air har valgt at åbne en helårsrute til Norges hovedlufthavn,” siger Jasper Spruit, der er trafikdirektør hos den statslige lufthavnsoperatør Avinor, der driver Oslo Lufthavn.

Næsten to millioner passagerer
Det er samtidig en fjer i hatten for den Avinor-ejede lufthavn, at Gdansk-ruten er kommet i hus. Hidtil har Wizz Air benyttet den privatejede Torp Sandefjord Lufthavn til at betjene Oslo-markedet, og her har der også været daglige flyvninger fra Gdansk. 

Generelt set har Wizz Air godt fat i det norske marked, og alene i 2018 vil selskabet transportere næsten to millioner passagerer på de lidt flere end 30 ruter til og fra otte norske lufthavne.

I dag flyver Wizz Air således udover til Torp Sandefjord også til Bergen, Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Ålesund. Største er aktiviteterne på Torp med 11 ruter, mens der er otte ruter til Bergen og fem til Stavanger.

“Det understreger vores engagement i landet, at vi løbende udvider vort norske netværk, og vi har allerede åbnet fire nye ruter fra Norge i år. Vi er overbevist om, at vores kunder vil sætte pris på ruten til Gdansk, og denne rute forventer vi vil blive ligeså populær som de 31 andre i vores norske netværk,” siger Andras Rado, der er kommunikationschef hos Wizz Air. 

 

Relaterede artikler:

Wizz Air åbner to Ukraine-ruter til Danmark

Wizz Air lukker tre baser

Wizz Air med 72. rute i Skandinavien