En Airbus A320-200 fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Wizz Air med rekordresultat i første halvår

Wizz Air har netop præsenteret et halvårsregnskab med et rekordoverskud på tre milliarder kroner. Samtidig var passagertallet på 33 millioner også rekordhøjt for det ungarske selskab.

Der er i den grad kommet økonomisk medvind for Wizz Air, viser selskabets seneste regnskabstal.

Det ungarske lavprisflyselskab har netop offentliggjort sin halvårsrapport, der viser et nettooverskud på 400,7 millioner euro (tre milliarder kroner, red.) for de seks måneder, der sluttede den 30. september i år. I samme periode året før var der et underskud på 384,3 millioner euro (2,9 milliarder kroner, red.). Alene i dette regnskabsårs andet kvartal var overskuddet fem gange større end sidste år.

Det første halvårs rekordoverskud er skabt på baggrund af en omsætning på tre milliarder euro – svarende til 22,8 milliarder kroner. Til sammenligning havde selskabet en omsætning svarende til 15,6 milliarder kroner i samme periode i 2022.

”Denne sommer leverede vi markant forbedrede operationelle præstationer sammenlignet med sidste år. Der var færre flyaflysninger, og den samlede flådeudnyttelse og produktivitet steg fra sidste år. Vores omsætning og resultat afspejler de højere volumener, vi nu opererer, og den enorme mængde arbejde og investeringer over de seneste tre år,” siger József Váradi, koncernchef hos Wizz Air.

Rekordstort antal passagerer
Samtidig med rekordoverskuddet har Wizz Air også fløjet det største antal passagerer nogensinde i et første halvår. Selskabet transporterede i alt 33 millioner rejsende fra april til september, hvilket var 24,6 procent flere end i samme periode sidste år. I første halvår af 2019 var der 22,1 millioner passagerer med de hvide, lilla og lyserøde fly.

Belægningsgraden er også blevet markant forbedret hos Wizz Air med 92,6 procent i første halvår mod 86,9 procent i samme periode i 2022. Dermed er flyselskabet tæt på niveauet for 2019, hvor belægningen var 94,6 procent.

Den betydeligt stigende belægning er sket, selv om Wizz Air har udvidet flåden med mange fly. Per 30. september i år rådede selskabet over i alt 187 fly mod 168 fly i samme periode året før.

45 Airbus-fly skal til tjek
Wizz Air oplever fortsat stor efterspørgsel i tredje kvartal med mange solgte billetter, hvor den solgte belægning overstiger sidste års niveau med encifrede procentpoint. Og det ungarske selskab har stadig planer om at øge kapaciteten næste år.

”Vores planer om at øge kapaciteten næste år er baseret på: kombination af nye flyleverancer, leasingforlængelser af fly fra den eksisterende flåde, sikring af yderligere flykapacitet fra markedet samt en forbedret udnyttelse,” forklarer József Váradi.

Mellem alle de gode tal er der dog også visse udfordringer for Wizz Air. Frem til udgangen af indeværende regnskabsår forventer Wizz Air sammenlagt at have 45 Airbus-fly på jorden til inspektion af mulige materialedefekter i motorer fra Pratt & Whitney.

Inspektionerne finder sted løbende, så antallet af fly på jorden samtidig kan minimeres. De indledende inspektioner har haft minimal indvirkning på den operationelle kapacitet, oplyser selskabet. Og der vil løbende blive truffet foranstaltninger for at afbøde virkningen af yderligere inspektioner.

 

Relaterede artikler:

Motorproblemer får Wizz Air til at sætte fly på jorden

Wizz Air fjerner over 50 ruter

Wizz Air i nyt milliardunderskud