Medunarodni aerodrom Sarajevo - også kendt som Sarajevo International Airport. (Foto: Micki | CC 3.0)

Wizz Air overtager tidligere SAS-rute fra CPH

I slutningen af maj bliver det atter muligt at flyve direkte mellem København og Sarajevo, der er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina. Wizz Air overtager ruten, som SAS droppede for et par år siden.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air kunne onsdag annoncere en ny base i Sarajevo International Airport, hvormed det bliver muligt at etablere ni nye ruter i tillæg til den eksisterende rute til Budapest.

Med i den nye rutepakke var der to skandinaviske destinationer, henholdsvis København og Gøteborg.

Det betyder, at Wizz Air fra den 30. maj vil flyve tre gange om ugen mellem København og Sarajevo. Der flyves på tirsdage, torsdage og lørdage fra Sarajevo kl. 11.30 og med ankomst i København kl. 13.50. Efter 30 minutter returnerer flyet til den bosnisk-hercegovinske hovedstad, hvor flyet lander kl. 16.40.

Ruten har tidligere været betjent af SAS, der åbnede op den 24. marts 2018 med ruteopstartsstøtte i ryggen. Ruten fik dog ikke genvalg til sommersæsonen 2019.

Primært VFR-trafik
Udover København-ruten vil Wizz Air fra den nye Sarajevo-base flyve med 180-sæders Airbus A320 til Basel, Bruxelles-Charleroi, Dortmund, Eindhoven, Memmingen, London-Luton, Paris-Beauvais samt Gøteborg.

Det er især destinationer, der er målrettet VFR-trafikken (Visiting Friends and Relatives, red), som Wizz Air har valgt, men lokalt i Sarajevo håber man også, at det kan bidrage til styrkelse af landets turisme.

“Dette er meget vigtigt, ikke kun for Sarajevo Lufthavn, men for hele Bosnien-Hercegovinas turistsektor og andre områder, hvis levebrød og opsving i vid udstrækning afhænger af genoptagelsen af flyvninger til vores land,” siger Alan Bajić, administrerende direktør for Sarajevo International Airport, i en pressemeddelelse.

Wizz Air har i forvejen en base i Tuzla, hvor der allerede er en direkte forbindelse til Billund Lufthavn.

Fra København vil Wizz Air i sommeren 2021 indtil videre tilbyde syv destinationer, henholdsvis Bukarest, Kiev, Larnaca, Sankt Petersborg, Skopje, Sofia samt Sarajevo.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air dropper tre danske ruter i 2021

Wizz med tredje nye rute fra Københavns Lufthavn

Disse SAS-ruter har ikke fået genvalg