Wizz Air A320-200 i Københavns Lufthavn. (Foto: Aero Icarus / Creative Commons License, Wikimedia)

Wizz med tredje nye rute fra Københavns Lufthavn

Fra august bliver der konkurrence på ruten mellem København og Bukarest, når Blue Air udfordres på ruten til den rumænske hovedstad. Det er årets tredje nye rute i CPH fra Wizz Air.

Ustoppelige Wizz Air fortsætter sit erobringstogt på det europæiske luftfartsmarked, mens andre flyselskaber knapt er kommet ud af dvaletilstanden efter COVID-19-nedlukningen.

Det ungarske lavprisflyselskab har fredag annonceret en ny rute fra København til Bukarest i forbindelse med en øgning af kapaciteten på basen i Bucharest Henri Coandă International Airport. Her har Wizz Air annonceret otte nye ruter, og en af disse går til København, mens der også er blevet plads til Bergen, Cagliari, Hamborg, Karlsruhe/Baden-Baden, Memmingen, Santorini og Mykonos på rutekortet.

Wizz Air vil starte på ruten den 10. august, og der flyves tre gange om ugen på mandage, onsdage og fredage. Der er dog tale om en rute for natteravne. Flyet afgår fra den rumænske hovedstadslufthavn kl. 19.15 og med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 21.o0. Her vender flyet på 30 minutter og flyver tilbage mod Bukarest kl. 21.30, hvorefter ankomsten er kl. 01.00 lokal tid.

“Det glæder os at kunne meddele, at vi udvider vores netværk i Rumænien med otte nye ruter fra Bukarest. Når vi gradvist genåbner vores rutenetværk, anser vi det for ligeså vigtigt at tilføje nye og spændende rejsemuligheder for vores passagerer, så det er sikkert og komfortabelt,” siger George Michalopoulos, der er kommerciel koncerndirektør hos Wizz Air.

Konkurrence til Blue Air
Københavns Lufthavn har i forvejen en rute til Bukarest, idet det rumænske lavprisflyselskab Blue Air siden juni 2017 har trafikeret ruten. I det nuværende sommertrafikprogram flyver Blue Air to gange ugentligt – på onsdage og lørdage – mellem København og Bukarest.

I modsætning til Wizz Air, der benytter nye og moderne fly i Airbus A320-serien, flyver Blue Air med aldrende Boeing 737-fly.

Tredje nye Wizz Air-rute i år
Ruten til Bukarest er i øvrigt den tredje nye Wizz Air-rute til København i år. Tidligere har Wizz Air annonceret nye ruter til både Larnaca på Cypern og Sankt Petersborg i Rusland.

Derudover flyver Wizz Air i den kommende sommer fra København til Skopje i Nordmakedonien, Sofia i Bulgarien samt Kiev (Kyiv) og Lviv i Ukraine.

Det er dog ikke alle danske ruter, som Wizz Air igangsætter, som man lykkes med. Tidligere har Wizz Air fløjet fra København til Chisinau (Moldova), Kutaisi (Georgien), Sibiu (Rumænien) og Varna (Bulgarien), men disse ruter er sidenhen blevet lukket igen.

 

Relaterede artikler:

Ny Rusland-rute fra Københavns Lufthavn

To nye ruter fra danske lufthavne

Rumænere kommer til CPH