En Airbus A320-200 fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Wizz Air prøver kræfter med Tyrkiet

I det kommende sommertrafikprogram vil Wizz Air flyve til tre tyrkiske destinationer fordelt på ruter fra fire forskellige lande. Der er i alt annonceret 11 nye ruter til Tyrkiet.

Wizz Air er ekspansionslystne i øjeblikket, og nu har det ungarske lavprisflyselskab lanceret en større satsning på Tyrkiet, som det kun sparsomt har opereret til tidligere.

Således skriver Routesonline.com, at der i sommertrafikprogrammet i år bliver ruter til Tyrkiet fra både Storbritannien, Ungarn, Rumænien og De Forenede Arabiske Emirater. Alt i alt bliver der tale om 11 nye ruter med enten Airbus A320 eller A321 fra de fire lande til henholdsvis Istanbul og feriedestinationerne Antalya og Dalaman.

Det største antal ruter bliver fra Storbritannien, der får fire forbindelser til Tyrkiet. Tre af ruterne vil gå fra London Gatwick. Der bliver en rute med fire ugentlige afgange til Antalya med åbning 26. marts. To dage senere åbnes der en rute med daglige flyvninger til Istanbul Airport. 23. maj åbner en rute til Dalaman med fire ugentlige flyvninger.

Den fjerde og sidste rute fra Storbritannien bliver fra London Luton, hvorfra der fra 26. marts dagligt vil afgå fly til Istanbul Airport. Wizz Air UK betjente allerede i 2022 både Antalya og Dalaman med to ugentlige afgange.

Endnu en rute fra Mellemøsten
Fra Rumænien har Wizz Air lanceret tre nye ruter til tyrkiske destinationer. Der er tale om ruterne Iasi-Istanbul (åbner 4. april), Cluj-Napoca-Antalya (18. maj) samt Bukarest-Antalya (19. maj), der alle får tre ugentlige flyvninger.

Fra den ungarske hovedstad og Wizz Airs hjemstavn, Budapest, åbnes der to ruter til Tyrkiet i sommertrafikprogrammet. Fra 31. marts bliver der daglige afgange til Istanbul, mens der fra 24. maj lanceres en rute til Antalya med tre ugentlige afgange. Herudover åbner Wizz Air en rute fra Debrecen til Antalya med to ugentlige flyvninger fra 10. juni.

Fra Mellemøsten vil Wizz Air Abu Dhabi åbne en ny rute fra Abu Dhabi til Antalya med tre ugentlige flyvninger fra 1. juni. Forleden åbnede flyselskabet en rute fra Abu Dhabi til Ankara, hvilket var selskabets første rute til Tyrkiet.

54 ugentlige Tyrkiet-flyvninger
Wizz Air og Wizz Air Abu Dhabi vil tilsammen tilbyde 54 ugentlige flyvninger på de i alt 11 ruter til tyrkiske destinationer i højsommeren 2023. I sommeren 2022 var der kun fire ugentlige flyvninger til Tyrkiet; som nævnt to London-afgange til henholdsvis Antalya og Dalaman.

Sidst Wizz Air fløj til Istanbul var i 2016, hvor selskabet havde en rute fra Budapest til Istanbul Sabiha Gokcen-lufthavnen, der er den anden store Istanbul-lufthavn. Sabiha Gokcen-lufthavnen ligger på byens asiatiske side, mens Istanbul Airport ligger på den europæiske side af byen med 16 millioner indbyggere.

Wizz Airs ankomst i Istanbul Airport er vigtig for lufthavnen, da den har arbejdet hårdt på at tiltrække lavprisflyvninger til europæiske destinationer. I øjeblikket er Transavia France det eneste internationale lavprisflyselskab med flyvninger mellem Istanbul Airport og Europa, skriver Routesonline.com. Selskabet har ruter fra Nantes og Paris Orly.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air udnytter option på køb af 75 A321neo-fly

Wizz Air vil erobre Storbritannien med 50 fly

Wizz Air lukker tre baser