Wizz Air skal operere Airbus A330-fly

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air skal på vegne af den ungarske regering operere en Airbus A330. Flyet skal bruges til at transportere værnemidler og andet fragt.

For første gang nogensinde går Wizz Air snart i luften med et langdistancefly.

Det er det ungarske udenrigsministerium, som har købt et fragtfly af typen Airbus A330-200F. Og flyet vil blive opereret af Wizz Air, skriver Airwaysmag.com. Flyet har i øjeblikket registreringen A7-AFF og kommer fra Qatar Airways.

Købet blev indledningsvis rapporteret af det ungarske medie Origo, der har fået indsigt i en meddelelse fra det ungarske udenrigsministerium. Heri lyder det, at det statslige fly skal bruges til at transportere værnemidler under coronapandemien. Flyet vil dog også blive brugt under eventuelt fremtidige virusudbrud og andre formål.

A7-AFF blev leveret til Qatar Airways 24. november 2014, og flyet har siden juli stået på jorden i Doha for at blive vedligeholdt – på nær en enkelt testflyvning 31. august.

Strategiske partnere
Den ungarske regering har valgt Wizz Air til at operere flyet, da det er vigtigt med en kommerciel operatør, lyder det.

”Nogle lande tillader ikke militære fly at flyve ind – især i Fjernøsten,” lyder der fra det ungarske udenrigsministerium, der således forventer, at A330-flyet kan udføre opgaver, som et militært fly ikke ville kunne.

Den ungarske regering og Wizz Air har været strategiske partnere i en rum tid. Sidste år åbnede flyselskabet en rute til russiske Kazan, og selskabet har også øget antallet af frekvenser til rumænske Târgu Mureș i Transsylvanien for at hjælpe de ungarere, der bor der.

Fragtflyvninger til og fra Kina
Under coronapandemien har Wizz Air opereret over 120 fragtflyvninger mellem Kina og Budapest for den ungarske regering. Det var første gang, at Wizz Air gennemførte rene fragtflyvninger. Lavprisflyselskabet har også fløjet flere repatrieringsflyvninger – herunder fire rundture til Nordamerika.

Den ungarske regering opererer ikke selv nogle fly. I stedet benytter den sig af Airbus A319 og Dassault Falcon 7X fra landets flyvevåben.

Hidtil har Wizz Air kun opereret med kort- og mellemdistancefly. I øjeblikket råder selskabet over i alt 120 fly fordelt på typerne Airbus A320 og Airbus A321.

En skitse af den nye Airbus A330-200F til Wizz Air. Foto: Miklós Budai/@aviationmike.hu

 

Relaterede artikler:

Wizz Air i pludselig modvind

Wizz Air ønsker at placere 20 fly på Gatwick-base

Wizz Air med fire nye skandinaviske ruter fra Baltikum