József Váradi, koncernchef hos Wizz Air. (Foto: Wizz Air/PR)

Wizz Air-topchef: Højere brændstofpriser gavner os

Wizz Air, der er Central- og Østeuropas største lavprisflyselskab, landede i seneste kvartal endnu et rekordresultat, og selskabet øger vækstmålet for 2019/20.

Der er fart på hos det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der gennem de senere år er vokset hurtigere end de øvrige europæiske lavprisflyselskaber. I første kvartal af regnskabsåret fra 1. april 2019 til 31. marts 2010 fik Wizz Air en passagerfremgang på 20,1 procent til 10,4 millioner.

Det formåede selskabet at konvertere til en omsætningsfremgang på 25,4 procent til 691,2 millioner euro, hvilket svarer til næsten 5,2 milliarder kroner. Heraf havnede 72.4 millioner euro – eller 542 millioner kroner – på bundlinjen, hvilket er en fremgang på 101,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Det var dog også godt hjulpet af nye IFRS 16-regnskabsregler.

I løbet af kvartalet annoncerede Wizz Air 60 nye ruter, således at der i dag tilbydes 650 ruter til og fra 44 lande fra samlet 25 baser. Flere end hundrede af disse ruter går til og fra nordiske lufthavn, herunder København og Billund.

A321XLR på vej
I regnskabsårets første kvartal fik Wizz Air leveret en A321neo og en A321ceo. Det bringer flåden op på i alt 114 fly i A320-serien. Herudover underskrev Wizz Air i forbindelse med Paris Air Show en intentionsaftale med Airbus om at købe 20 langtrækkende A321XLR til levering fra 2023 og fremad.

“Vi annoncerede nogle spændende forretningstiltag i regnskabsårets første kvartal, herunder underskrivelsen af intentionsaftalen med Airbus om at købe 20 A321XLR-fly. Disse brancheførende og omkostningseffektive fly vil give os mulighed for at forbinde endnu flere lufthavne i Wizz Airs brede og varierede netværk og vil være en logisk øgning af flåden,” siger József Váradi, der er koncernchef hos Wizz Air.

Høje brændstofpriser gavner
På trods af et konkurrencepræget miljø forventer Wizz Air at kunne levere et overskud i 2019/20 på mellem 320 og 350 millioner euro,  hvilket omregnet til danske kroner er mellem 2,4 og 2,6 milliarder danske kroner.

“Vi er optimistiske i forhold til det igangværende regnskabsår. Højere brændstofpriser understøtter prisniveauet i markedet, da svagt funderede flyselskaber tager tabsgivende kapacitet ud af markedet, og som konsekvens heraf har Wizz Air øget kapacitetsvæksten for hele året fra 16 til 20 procent,” lyder det fra koncernchefen.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air: Vi er Europas grønneste flyselskab

Wizz Air sætter konkurrenterne på plads

Norwegian fløjet agterud af Wizz Air

Rekordoverskud hos fremadstormende lavprisflyselskab