En Airbus A321 fra Wizz Air. Foto: Anna Zvereva

Wizz Air: Vi er Europas grønneste flyselskab

Wizz Air er lige som Ryanair begyndt at offentliggøre månedlige tal for CO2-udledning. I maj lå Wizz Air på et lavere niveau end den irske konkurrent.

Lavprisselskabet Wizz Air melder sig nu i klubben af europæiske flyselskaber, som i forbindelse med offentliggørelsen af de månedlige trafiktal også oplyser om flyenes gennemsnitlige CO2-udledning.

I maj måned udledte Wizz Airs 113 fly af typerne Airbus A320, A321ceo og A321neo i gennemsnit 56,5 gram CO2 per passager per kilometer, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Dermed er Wizz Air ifølge eget udsagn det flyselskab i Europa, som har den laveste CO2-udledning per passager per kilometer.

Ryanair først med månedlige CO2-tal
Med de 56,5 gram CO2 ligger Wizz Air da også betydeligt under niveauet hos konkurrenten Ryanair. Det irske lavprisselskabs flere end 450 Boeing 737-800-fly udledte i maj måned i gennemsnit 66 gram CO2 per passager per kilometer.

Det meddelte Ryanair i forbindelse med selskabets trafiktal for maj, hvor det som det første europæiske flyselskab begyndte at offentliggøre den gennemsnitlige CO2-udledning fra flyene på månedsplan.

Siden er SAS også fulgt efter med månedlige tal for CO2-udledningen. SAS offentliggør dog ikke det aktuelle CO2-udslip per passagerkilometer, men oplyste i forbindelse med trafiktallene for maj, at selskabet havde haft en nedgang på 0,7 procent i CO2-udledning per passagerkilometer i løbet af de seneste 12 måneder.

Norwegian er endnu ikke begyndt at offentliggøre månedlige tal for CO2-udledningen, men overvejer ifølge selskabets danske kommunikationschef at gøre det.

Den gennemsnitlige CO2-udledning falder
I meddelelsen fra Wizz Air kan man også læse, at det østeuropæiske flyselskabs gennemsnitlige CO2-udledning per passagerkilometer i maj lå 4,4 procent under niveauet i maj måned sidste år.

Wizz Air er et af de hurtigst voksende flyselskaber i Europa og har ordrer på over 250 nye A321neo-fly hos Airbus-fabrikkerne. Dermed vil selskabet løbende flyflåde løbende blive mere brændstofeffektiv, og det betyder ifølge Wizz Air, at man i løbet af det næste årti vil kunne nedsætte den gennemsnitlige CO2-udledning per passagerkilometer med omkring en tredjedel i forhold til niveauet i dag.

”Wizz Air er allerede i dag det grønneste valg passagerne kan gøre, når det gælder flyrejser. Vi har sat ambitiøse mål for os selv for yderligere at reducere miljøpåvirkningen ved at anvende den nyeste state-of-the-art teknologi og yderligere reducere CO2-udledninger pr. passager med en tredjedel inden 2030,” siger Wizz Airs koncernchef József Váradi i pressemeddelelsen.

 

Relaterede artikler:

SAS debuterer med månedlige klimatal

Flyselskaber vil offentliggøre CO2-statistikker

SAS vurderes mere bæredygtig end Norwegian og Finnair