Christian Clemens bliver 1. september ny direktør for BRA.

Chefskifte hos svensk indenrigsselskab

Skandinaviens tredjestørste ruteflyselskab, svenske BRA, har fået ny direktør.

Et af Skandinaviens største ruteflyselskaber har fået ny direktør. Det er ikke det mest kendte flyselskab i Danmark, da det ikke flyver til eller fra de danske lufthavne. Men svenske BRA er faktisk Skandinaviens tredjestørste ruteflyselskab med 2,2 millioner passagerer om året.

Fra 1. september hedder den øverste chef for BRA Christian Clemens. Han har stor erfaring fra rejsebranchen og kommer fra TUI, hvor han var direktør for Centraleuropa med base i Tyskland. Forud for det, havde han den samme rolle i Norden.

Christian Clemens afløser den tidligere SAS-mand Anders Ehrling, der har stået i spidsen for etableringen af BRA tidligere i år. Selskabet er nemlig resultatet af en sammenlægning i februar i år af de tre svenske flyselskaber Malmö Aviation, Sverigesflyg og Braathens Regional.

En ny leder ved roret
De tre selskaber opererede uafhængigt af hinanden, men havde faktisk samme ejer i form af Braathens Aviation. For at stå stærkere på det svenske indenrigsmarked, hvor selskaberne har størstedelen af deres aktiviteter, blev de slået sammen under navnet BRA. Det betyder godt på svensk, men står reelt for Braathens Regional Aviation.

Nu er BRA en realitet og Anders Ehrling skal tilbage og passe sin plads i selskabets bestyrelse.

”Da vi nu er på vej ind i en ny fase, er det naturligt, at vi gør det med en ny leder ved roret. Jeg er meget glad for, at Christian Clemens vil føre BRA fremad. Hans erfaring og kundefokus vil berige vores organisation,” siger Per G. Braathen, ejer og bestyrelsesformand for BRA.

Knytter Sverige sammen
Christian Clemens er parat til at tage kampen op på det svenske indenrigsmarked, hvor BRA primært flyver mellem Stockholms citylufthavn Bromma og en lang række svenske provinslufthavne.

”Jeg ser frem til at påtage mig ansvaret for BRA. Det er en fin platform, som jeg får den ære at arbejde videre med, og jeg kan konstatere, at det svenske indenrigsmarked har brug for en aktør som BRA. Med hurtige og nemme flyrejser knytter BRA Sverige sammen på Bromma lufthavnen og gør en stor forskel for de svenske indenrigspassagerer,” siger Christian Clemens.

BRA sidder på godt en tredjedel af det samlede svenske indenrigsmarked og har 1.100 ansatte.

 

Relaterede artikler:

Nyt navn i svensk luftfart

Svenske selskaber samles under ét navn

Svenskere vil satse på lukningstruet lufthavn