En Airbus A220-300 fra det lettiske flyselskab airBaltic. (Foto: airBaltic)

250 af 1.600 ansatte bliver sendt hjem

Coronakrisen skaber også udfordringer for airBaltic, der midlertidigt vil reducere sin medarbejderstab med cirka 15 procent.

Det lettiske flyselskab airBaltic følger strømmen af andre flyselskaber, der må justere ned på kapaciteten og samtidig finde midlertidige, ulønnede løsninger til en lang række medarbejdere.

Op til 250 af i alt 1.600 ansatte hos airBaltic vil i den kommende tid blive sendt hjem, og der er hovedsageligt tale om medarbejdere i luften. Det lettiske flyselskab har måttet reducere antallet af flyvninger som følge af coronakrisen, og derfor må selskabet midlertidigt skille sig af med en stor del af medarbejderne.

Der kan blive tale om både frivillige løsninger, ikke-forlængelse af prøvetid, ulønnet orlov og opsigelse. AirBaltic har onsdag informeret sine medarbejdere om reduktionsplanerne via en ekstraordinær personalemeddelelse.

”Dette er en hård, men nødvendig beslutning. Vi havde en meget positiv start på dette år i de første to måneder, men nu står vi over for ekstraordinære omstændigheder. Vi skal gøre dette nu for at være i stand til at få folk retur og være tilbage på vores vækststi, når situationen er forbedret. Vi vil gå gennem denne vanskelige tid sammen og opretholde en tæt dialog med vores medarbejdere,” siger Martin Gauss, koncernchef i airBaltic.

Fire ruter er midlertidigt aflyst
I løbet af de seneste dage har airBaltic meldt ud, at det lukker helt ned for kapaciteten til flere destinationer. Senest har flyselskabet oplyst, at ruterne til Rom og Tel Aviv er suspenderet indtil den 31. maj 2020. Herudover har airBaltic aflyst ruterne til Milano og Verona indtil slutningen af april.

”Lige nu er der ingen mulighed for at fortsætte som normalt. Flyvninger skal aflyses, fly er groundet, og vi ser et kraftigt og uventet fald i bookinger. Men vi er sikre på, at situationen vender tilbage til det normale. Vi håber inderligt på forståelse blandt vores kolleger og det lettiske samfund i disse vanskelige tider,” siger Martin Gauss omkring de udmeldte oplysninger om at reducere antal ansatte.

Indtil videre har airBaltic aflyst 580 flyvninger i perioden fra den 31. marts til den 31. maj. Førnævnte fire ruter er midlertidigt suspenderet som følge af sundheds- og sikkerhedsmæssige årsager i forsøget på at inddæmme yderligere smittespredning af COVID-19.

AirBaltic oplyser desuden, at selskabet har udsat åbningen af en ny direkte rute fra Tallinn til Rom indtil den 1. juni.

 

Relaterede artikler:

Flyselskaber med tiltag for at reducere tab på coronavirus

187 millioner færre passagerer i europæiske lufthavne

SAS vil ikke afvise dialog med airBaltic om A220