Afgangstavle i Chicago O'Hare International Airport. (Arkivfoto: Sorbis | Shutterstock.com)

3.000 coronasmittede hos United Airlines

United Airlines er ramt af omikronvarianten, der i øjeblikket forhindrer 3.000 af selskabets ansatte i at passe deres arbejde. Koncernchefen fremhæver, at det omdiskuterede vaccinekrav har forhindret dødsfald.

Mange flyselskaber rapporterer i øjeblikket om øget fravær blandt de ansatte som følge af coronasmitte eller karantæne i forbindelse med smitteudbrud hos pårørende. Det har afstedkommet massive aflysninger hos især amerikanske flyselskaber.

Et internt memo fra koncernchefen hos SAS’ amerikanske allianceparter United Airlines, hvor den nuværende smittesituation omtales, er blevet lækket til medierne. Memoet er sidenhen blevet offentliggjort på flyselskabets LinkedIn-profil.

Heri skriver koncernchef Scott Kirkby, at flyselskabet i øjeblikket har omkring 3.000 ansatte, der er smittet med coronavirus, og på en specifik dag var en tredjedel af selskabets medarbejderne i Newark Liberty International Airport fraværende på grund af COVID-19.

Vacciner redder ansatte
Koncernchefen benytter lejligheden til at fremhæve, at efterårets beslutning om at indføre vaccinetvang for de omkring 67.000 ansatte var velbegrundet, da det sidenhen har forhindret alvorlig sygdom og død. 

“Siden vores vaccinepolitik trådte i kraft, har indlæggelsesraten blandt vores medarbejdere været 100 gange lavere end den generelle befolkning i USA,” skriver Scott Kirby, ifølge Reuters.

Idet omtalte memo fremgår det, at før vaccinationskravet døde gennemsnitligt en United-ansat hver uge som følge af COVID-19, men i løbet af de seneste otte uger er der ikke registreret dødsfald.

Vaccinenægtere afskediget
United Airlines indførte den 27. september sidste år et krav om, at samtlige ansatte skulle være færdigvaccinerende for at kunne fastholde ansættelsen hos det amerikanske flyselskab.

Det var der 593 medarbejdere, der nægtede, og det hed sig dengang, at der ville have ansættelsesmæssige konsekvenser. Dog blev der i nogle tilfælde respekteret, at ansatte fravalgte vaccinen, hvis der var velbegrundede medicinske eller religiøse årsager.

Siden har United bekræftet, at omkring 200 ansatte er blevet afskediget, da de ikke har efterlevet vaccinepolitikken. Ud af 13.000 piloter blev seks fyret, mens 80 blev sendt på ulønnet orlov.

“Selvom jeg ved, at nogle mennesker stadig er uenige i vores politik, beviser United, at det er det rigtige at kræve vaccinen, fordi det redder liv,” skriver koncernchefen, der selv vurderer, at et sted mellem otte og 10 ansatte er i live i dag som følge af vaccinekravet.

 

Relaterede artikler:

593 uvaccinerede United-ansatte opsiges

Nej til vaccine koster 1.250 kroner om måneden

United flyver første vacciner fra Europa til USA